ERC: Барум рали Злин 28-30 Август

sk2f-6ааа207

143 екипажа от 26 страни са заявени за тазгодишното издание на рали „Барум”. Чешкото асфалтово състезание е седми кръг от Европейският рали шампионат, като ни обещава за поредна година един изпълнен с много екшън и драма уикенд. Ралито за поредна година ще се прави по изключително бързите трасета в южна Моравия, като очакванията за непредвидими атмосферни условия са доста големи. На 28 Август екипажите ще стартират в 4,71 километровият квалификационен етап, за да определят стартовия ред по време на надпреварата. Още в същия ден от 18:00 ч. е откриването на площада в Злин, като след това състезателите ще преминат през традиционният откриващ 9,51 километров специален етап.

През вторият ден (събота) на състезателите ще им предстой осем специални етапа, а в неделя още шест. Общата дължина на ралито е 645 километра, от които 229 състезателни разделени на 15 специални етапа. Най-дълъг е разбира се 23,01 километровият Trojak, който ще се кара на два пъти в неделя.

Сред заявените пилоти са имена като победителят от рали „Германия” Ян Копецки, Крейг Брийн, Кетан Каетанович, Вацлав Пех, Алексей Люкянук, Яромир Тарабус, Роберт Консани, Томаш Костка, Сеп Виеганд и българката Екатерина Стратиева, която ще седне зад волана на Mitsubishi Lancer Evo IX.

Ян Копецки : „За да победиш в Злин е нужно да разполагаш с добър отбор, добра кола, бързо каране без грешки, късмет в изборът си на гуми поради доста променливите атмосферни условия. Ако притежаваш всичко това, със сигурност можеш да спечелиш в рали Барум.

През тази година най-голямата разлика за нас е изгледът. Миналата година бяхме нула с прототипа на R5 автомобила. Но със сигурност успяхме да разработим колата още повече, най-вече в сферата на окачването.”

1Barum_Czech_Rally_Zlin_Kajetan_Kajetanowicz

Полезни Връзки

[maxbutton id=“5″]   [maxbutton id=“6″]

Програма на Евроспорт България

Петък- Евроспорт 1 -23:45 ч.

Събота- Евроспорт 1 -23:30 ч.

Неделя- Евроспорт 1 -23:15 ч.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]