Codemasters с лиценз за WRC

svetoven-virualen-rali-kros-shampionat

Създателите на Dirt Rally 2.0 и официалната игра на Формула 1 Codemasters вече се с добиха с правата по разработването на игри под бранда на Световния рали шампионат (WRC).

Тази сделка е и първата възможност за Codemasters да използват името на WRC от 2002-ра насам.

„Вълнуваме се, че най-накрая ще можем да прибавим световния рали шампионат към нашето портфолио от рейсинг игри – коментира говорител на Codemasters.- Нашите фенове от доста дълго време ни молят да направим това.

„Ние сме се отдадени към рали дисциплината и екипът разработващ Dirt Rally вече е започнал работа по съвместният ни проект с WRC.“

Част от споразумението е и поддържането годишни ъпдейти и подобрения в срок от пет години, считано от 2023г.. Така британското гейминг студио ще може да създава игри, да организира шампионати базирани на реалните WRC, WRC2, WRC3 и JWRC категории.

Bigben, които са студиото разработващо настоящата WRC игра, ще продължават да работят под бранда на WRC до 2023г.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3294 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]