Citroen Racing остават в шампионата с Остбер и с програми в WRC2 и WRC3

В официално съобщение до медиите от Citroen Racing обявиха своите планове за сезон 2020. Както знаете френският отбор излезе от WRC категорията, като причината (според самите тях) зад това е смяната на отбора на Себастиен Ожие с този на Тойота. Така до вчера всички знаехме, че няма да видим повече шевроните по трасетата през този сезон.

Днес обаче те обявиха, че ще стартират своята програма за сезон 2020 в WRC2 и WRC3 още през този месец с рали „Монте Карло“ и ще я приключат на рали „Япония“ през ноември. Те ще разчитат на официалния си частен тим PH Sport, за подготовката и поддръжката на автомобилите, докато самите Citroen Racing ще продължат работата си по подобряването на C3 R5.

Техни пилоти ще бъдат Мадс Остберг и Йохан Росел, като те ще разчитат на изцяло заводската подкрепа. Младата надежда Росел също получава и финансиране от страна на френската федерация, която през този сезон отделя големи средства в това да създаде следващите световни рали шампиони. Той ще участва в шест кръга в WRC3 категорията, както и Остберг но в WRC2.

Само след няколко дни на рали „Монте Карло“ зад волана на Citroen C3 R5 ще видим и Николас Чиамин и Ерик Камили, които също ще разчитат на PH Sport, но няма да са със статут на заводски пилоти.

„През изминалият сезон и благодарение на работата ни по C3 R5, успяхме да запишем добър набор от победи – коментира Дидиер Клемент, мениждър клиентските програми в Citroen Racing. – През 2020 целта ни е да продължим с развиването на колата и да увеличим присъствието ни в международни и национални шампионати. Монте Карло винаги е било едно от най-успешните за Citroen състезания и сме много доволни, че ще разполагаме с опита и скоростта на Мадс Остберг, който ще си партнира с талантливия Йохан Росел.“

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]