Citroen гледат към Тиери Ньовил за сезон 2017

20160072393

От Citroen разкриха преди няколко дни че, са открити към евентуално завръщане на Тиери Ньовил при тях за сезон 2017.

Тиери Ньовил бе част от програмата на шевроните за развитие на млади пилоти, като направи своят дебют във WRC през 2012. През 2013 белгиецът премина към M-Sport правейки невероятно впечатление на рали гилдията, като един доста бърз пилот.

Ив Матон е заявил пред английското издание Autosport че, вратата е отворена за Ньовил, който ако се завърне ще си партнира с Крис Мийк.

„Това е едно от решенията“, заявява Матон.

„Ньовил и Крис са с един и същ профил за мен. Не забравяйте че, мога да работя с четири пилота на едно и също ниво, както бе в WTCC. Да разполагаме с Ньовил и Мийк е един вариант, а за в момента аз работя по друг. Ще стане ясно до края на този месец, кой вариант е по-добрия за нас и след това ще мислим за пилотите.“

За в момента Citroen работят с ограничена програма с Крис Мийк, Крейг Брийн и Стефан Лефевр, като първите три нови автомобила се очаква да бъдат заети от тях.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3295 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]