BGNRC: Рали Твърдица-Елена 28-29.06.2014

10494396_606096489497568_2952340643689816048_o

Този уикенд ще бъдем свидетели на първият кръг от българският рали шампионат, рали Твърдица-Елена. През тази година организаторите и публиката честват  10-тото  юбилейно издание на състезанието. Освен класическите отсечки за това рали Предела, Чумерна , Девина и тн. тази година организаторите са добавили още един специален етап но по улиците на град Елена.

Новата инициатива „Аз подкрепям българският автомобилен спорт”, е едно ново начинание от страна на организаторите. Всеки зрител ще може да си закупи билет от 2 лв. за конкретна отсечка или пълен пакет от състезанието за 5 лв. като приходите от това ще отидат в помощ на бедстващите райони от наводненията.

10-тото издание на рали Твърдица-елена ще стане първото българско състезание, излъчвано едновременно по телевизията и в интернет. Феновете на моторните спортове ще могат да гледат на живо от webcafe.bg и телевизия Евроком, как се справят екипажите по трасето.

„Екипът ни очаква с нетърпение рали „Твърдица-Елена“. Тук винаги идваме силно мотивирани, тъй като етапите са уникални по себе си, бързи, технични и доста интересни за зрителите. Автомобилът ни е добре подготвен след цялостна ревизия преди месец. Надявам се паузата след ралиспринт „Варна“ да не повлияе на нашето представяне и да направим едно страхотно състезание.“, коментира Крум Дончев по време на опознавателните обиколки на състезанието.

Заявени са 35 екипажа от които 11 за новата дисциплина ралиспринт. Сред тях са екипажът на Глобул рали тим Крум Дончев/Петър Йорданов, като представители на отборът домакин Пламен Стайков/Рафи Кадир, зад воланът на Fiat Abarth Grande Punto S2000 ще се впуснат екипажа на Булбет рали тим Тодор Славов/Петър Илиев. Атрактивният екипаж на Игнат Исаев/Милен Илиев, сливенските асове от Дианел рейсинг Георги Василев/Стефан Добрев, бившият пилот от формула Рено Симеон Иванов заедно с Янаки Янакиев. Новото попълнение но с вече познат автомобил Иван Младенов/Йордан Манев и др.

Откриването на състезанието е предвидено за 28 юни на площад „Свобода“ от 17:30 ч., а час и половина по-късно в 19:07 ч. ралито стартира с добре познатия специален етап в града – „Детелината“, който ще се излъчи на живо.

Полезни връзки

Списък заявки       Карти       Карти с платени зони           Лайв тайминг

На живо по Евроком ТВ или от уеб порталите

28.06.2014-СЕ1 Детелината 19:00ч.

29.06.2014-СЕ5 Елена  10:48 ч.

ТВ Евроком -> линк                        Webcafe.bg -> линк

                                      Часови график

Chasovi Grafik

                         График за затваряне на отсечките

preminavane-SS-2014Видео


Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3314 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]