95 заявени екипажа за рали Монца

95 са заявените екипажи за предстоящия последен кръг от световния рали шампионат. Рали „Монца“ (3-6 декември) ще реши титлата при пилотите и производителите, след един доста непредвидим сезон 2020.

11 от тези екипажи ще бъдат с WRC автомобили, като четири от тях има шансове да си тръгнат с титлата от Италия. Лидера в шампионата Елфин Еванс е на крачка от това да запише история превръщайки се в световен шампион.

„Още от Сардиния сме се фокусирали върху подготовката ни за следващото състезание – коментира Еванс. – Отивам в Италия с позитивна настройка. Знаем, че имаме нужда от добър резултат и сме готови да дадем всичко от себе си за да го постигнем.

„От видеата предоставени от организаторите виждам, че етапите в планината са много интересни с бърз асфалт. Нямаме много километри с нашата кола на асфалт, но смятам че ще се справим. Истинското предизвикателство за нас ще са етапите на пистата, които са изцяло противоположни на това, което ни очаква в планината. Ще трябва бързо да се адаптираме.“

Себастиен Ожие изостава с 14 точки зад Еванс, което означава че французина ще трябва да даде всичко от себе си за да се пребори със съотборникът си. Тиери Ньовил и Hyundai определени имат предимство тук с оглед миналото им на рали „Монца“, което ги прави и фаворитите за победата.

Ойт Танак и Дани Сордо също се очаква да бъдат доста силни в това непознато състезание за голяма част от пилотите, правейки отбора на Hyundai основен фаворит за победата и при производителите.

Пълния списък можете да видите от тук.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3170 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]