88 на старта в 88-мото рали Монте-Карло 2020

Вчера в понеделник излезе и официалният списък със заявените екипажи за 88-мото издание на рали „Монте-Карло“, състезание което за поредна година ще вдигне завесите на поредният сезон от световния рали шампионат.

Общият брой на заявените за участие в „старата госпожа“ екипажи е 88. 10 са завените заводски пилоти. Три екипажа с Hyundai, три с M-Sport и четири с Toyota, който са прибавили и японецът Такамото Катцута с навигатор Даниел Барит.

Веднага прави впечатление, че сред заявените няма екипаж с номер едно, след като се оказа че Ойт Танак се е отказал да носи този номер на вратите си. Също така с номер 40 ще стартира и латвиецът Деивидас Джосиус, който е наел от M-Sport една от бройките на Fiesta WRC.

В WRC2 ( старият WRC2 Pro клас) е заявен Мадс Остберг защитаващ цветовете на PH Sport, двамата официални пилоти на Hyundai Николай Грязин и Оле Кристиян Вейби, както и двамата пилоти на M-Sport Райс Йеитс и Адриен Формокс. Така общият брой на WRC2 заявените екипажи е 5.

WRC3 (бившият WRC2) е с цели 13 екипажа с пилоти като Йоан Бонато, Ерик Камили, Николас Циамин, Стефан Саразен, Йохан Росел и Умберто Скандола. Оливър Солберг, който също ще вземе участие не е заявен в нито една от топ категориите, взимайки участие само в RC2.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]