87 екипажа заявени за първия кръг от европейския рали шампионат

Организаторите на рали „Рим“ 2020 публикуваха списъка със заявени екипажи. Общият им брой е 87, като освен за европейския рали шампионат състезанието важи и за националния рали шампионат на Италия.

56 са екипажите които са се заявили за участие в класирането за ERC, като 29 са с автомобили от Rally2 хомологацията на ФИА. При младежите общият брой на екипажите желаещи да вземат участие е 25.

„Изключително много труд стои зад този изключителен списъс със заявени екипажи – коментира Жан-Баптист Лей координатор на ERC. – Подкрепата от страна на отборите и пилотите през тези тежки времена бе повече от невероятна за което им сме благодарни. Ние също така сме благодарни на ФИА и на екипа на Макс Редина и Бруно Де Пианто, които организираха надпреварата въпреки тежката ситуация.“

Заедно с 87-те екипажа феновете ще могат да видя по трасетата на рали „Рим“ и заводските WRC автомобили и пилоти участващи в свои собствен клас извън класирането на ERC.

Пълният списък със заявени екипажи можете да намерите от тук.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3245 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]