83 заявени екипажа за рали „Корсика”

Осемдесет и три са заявените екипажи за предстощият четвърти асфалтов кръг от WRC, рали „Корсика”. Надпреварата ще се състои между шести и девети април и ще разполага с четиринадесет екипажа заявени в WRC категорията. В WRC2 ще вземат участие петнадесет екипажа и още петнадесет в WRC3, като десет от тях са част от JWRC.

В Корсика очакваме да видим третият автомобил на Citroen и завръщането на Мадс Остберг, който пропусна рали „Мексико”. След заявените пилоти правят впечатление за пореден път Франсоа Делакур с Абарт 124 RGT и Ромейн Дюма с Порше 997 GT3 Cup.

В WRC2 освен израстващият Ерик Камили ще видим Андреас Микелсен, Ян Копецки и Тиму Сунинен, като това ще е първото рали с участие на два заводски автомобила на М-Спорт през този сезон. Сред заявените също са Бриан Буфие, Оле Кристиан Вейби, Емил Берквист, Пиер-Луис Льобет и шампионът от JWRC румънецът Симоне Темпестини. Стефан Саразен също ще участва, но не и като приоритетен пилот.

Отсносно конфигурацията на състезанието тя остава същата от миналата година, като разликата е в скъсяването на някои етапи. Общата дължина на състезателните километри през тази година на рали „Корсика” е от 316,76 километра.

Пълният списък със заявени екипажи можете да изтеглите от тук.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]