8 дни до старта на рали „Стари Столици“

Остават само осем дни до старта на втория кръг от националния рали шампионат – рали „Стари Столици“. През тази година шуменската надпревара се организира в доста нетрадиционен период, а именно летния отпускарски сезон. Това може да повлияе сериозно на броя на заявените участници, както и на броя на публиката, но явно организаторите са готови на подобен риск.

Въпреки всичко, към момента от АСК „Шумен Аутоспорт“ са се погрижили екипажите да бъдат добре ангажирани с вкарването в маршрута на първия ден специалните етапи „Велики Преслав“ и „Върбица“, които ще се карат по два пъти. Заеднос с тях в края на деня, екипажите ще преминат през 2,3-километровата отсечка „Арена Шумен“, която ще се проведе на метри от сервизния парк.

Неделният маршрут е добре познат с етапите, локализирани в „Шуменското плато“. Класиките „Пивовара“, „Лозево“ и „Валери Великов“ отново намират място в графика на рали „Стари Столици“. Специалните етапи „Пивовара“ и „Лозево“ ще се карат по два пъти, като „Валери Великов“ ще бъде с едно минаване, като той ще играе ролята на последния пауър етап от уикенда.

На 2-ри август се очаква да бъде публикуван списъкът със заявените екипажи, с които ще получим и по-голяма яснота за това, кои състезатели имат намерение да вземат участие. Повече информация за маршрута и часовия график на тазгодишното издание на рали „Стари Столици“ можете да намерите тук.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3300 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]