71 взеха участие в първият кръг от виртуалния рали шампионат на България

71 участника стартираха в първия кръг от националния виртуален рали шампионат организиран от Bulgarian Rally Championship и Racing Factory.

Състезатели от цялата страна и чужбина премериха сили в 10 специални етапа по отсечките на рали „Монте-Карло“, превръщайки състезанието в една истинска война. Конкуренцията бе толкова висока, че участниците цепеха всяка една секунда с разлики от по няколко стотни.

Битката започна още в първата отсечка, подчетавайки между кого ще бъде борбата за победата. Пилотът със забавният никнейм „VURNI_MALKO_ASENCHO” и с реално име Асен Стратиев (състезател по мотокрос) пое лидерството записвайки с 0.197 секунди по-добро време от “DANIELPOPOV”, да същият реален рали състезател Даниел Попов. С трето най-добро време е “BOBBY_89”, който записа с 1.405 секунди по-слабо време от временният лидер.

В SS2 Route de Turini Montée нов конкурент пое лидерството с изненадваща атака. Това е пилотът “MENS”. Неговото време му позволи да поеме челото в класирането с аванс от 3.689 секунди пред Асен Стратиев и на 4.065 секунди пред Даниел Попов. В следващата отсечка “MENS” продължи да задава темпото, като за Стратиев и Попов задачата да го догонят бе изключително трудна.

Асен Стратиев записа етапна победа в SS4 Col de Turini Départ, но не му бе достатъчно да застигне “MENS”, който записа с 0.050 секунди по-слабо от младият състезател по мотокрос, като така разликата между двамата в генералното класиране бе от 4.476 секунди в полза на лидера. Даниел Попов също изоставаше на 5.313 секунди зад “MENS”.

В SS7, второто минаване през Col de Turini Départ, Даниел Попов успява да излезе пред Асен Стратиев с аванс от почти 3 секунди в битката за второто място, докато лидера „MENS“ вече има преднина от 10.498 секунди. Още в следващата отсечка Попов пука гума, което позволява на Стратиев да си върне позицията.

След края на десетият етап “MENS” взима победата с аванс от 18:225 секунди пред Асен Стратиев, докато Даниел Попов завършва на 35.324 от победителя.

На четвърта позиция до финала достига “STEFWRC”, който е единственият състезател в челната петица зад волана на Fabia R5evo. Зад него на пето място завършва Васил Жеков, който записва и етапната победа в SS10, но въпреки това не успява да притесни челото до края на състезанието.

“DKIROV”, “SVILEN.DIMITROV”, “FYEFTO”, “MORTALHEX43” и “JUSTVALKO_275” са пилотите затварящи челната десетка в крайното класиране на първият кръг от виртуалния национален рали шампионат на България.

Похвално бе участието на реални пилоти в надпреварата, като сред тях бяха имена като Димитър Кондев, Мартин Коев, Калин Бенчев и Тихомир Стратиев. Калин Бенчев дори лайвстриймна своето участие, като той не разчиташе на навигаторът от играта а на своя реален партньор Александър Спиров, което предаде още по-голяма автентичност на тяхното участие.

Публикувахте от Kalin Benchev в Събота, 11 април 2020 г.

От днес вече е активна и BVRC2WD категорията на виртуалният рали шампионат, в която се взима участие с автомобили от R2 хомологацията на ФИА.

Пълното класиране в BVRC можете да видите от тук.

Първият кръг от Българския виртуален рали шампионат завърши преди минути и вече имаме своите първи победители! Честито…

Публикувахте от Bulgarian Rally Championship в Понеделник, 13 април 2020 г.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3245 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]