70 заявени за рали Монте Карло 2024

70 са заявените екипажи за 92-рото издание на рали „Монте Карло“. От тях само осем ще бъдат зад волана на автомобили Rally1.

Елфин Еванс, Такамото Катцута и Себастиен Ожие ще защитават цветовете на Toyota Gazoo Racing. Тиери Ньовил, От Танак и Андреас Микелсен ще се състезават за Hyundai Motorsport, докато Адриен Формо и Грегоар Мунстер ще бъдат зад волана на Puma Rally1.

В WRC2 са подали заявка за участие 22 екипажа. Именно тук ще дебютира новият Yaris Rally2 на световната рали сцена, като три шасита ще вземат участие. Стефан Лефевр, Бриан Буфие и испанеца Ян Соланс ще бъдат първите пилоти, които ще представят новата японска кола. В списъка със заявките е записан и още един Yaris Rally2, този на Сами Паяри, но той не се е регистрирал за WRC2 и няма да събира точки в борбата за титлата.

Участие ще вземат и пилотите на Citroen Racing Йоан Росел и Николай Грязин. През миналата година двамата бяха най-бързите в тази категория, като контестация от страна на Росел срещу Грязин коства на руснакът победата в „старата госпожа“.

Новото 92-ро издание на рали „Монте Карло“ ще се проведе от 25-ти до 28-ми януари с нов/стар щаб в Гап.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3322 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]