68 екипажа на старта на WRC рали Хърватска

След едномесечна пауза все по-близо започваме да наближаваме датите на третия предстоящ кръг от световния рали шампионат, а именно асфалтовото рали „Хърватска“ (22-25 април). В своето първо издание, като кръг от WRC, балканската надпревара ще дебютира с 68 заявени екипажа.

При топ WRC отборите участие ще вземат лидера в шампионата Кале Рованпера, съотборниците му в Toyota Gazoo Racing Себастиен Ожие, Елфин Еванс и Такамото Катцута. Hyundai Motorsport направиха малко по-различен избор на пилоти от отчакването, като освен Ойт Танак и Тиери Ньовил зад волана на i20 Coupe WRC ще бъде и Крейг Брийн, докато за 2C Competition ще кара Пиер-Люис Лубе.

Адриен Формо и Гъс Грийнсмит ще карат за M-Sport докато Теемо Сунинен бе понижен да участва в WRC2 зад волана на Fiesta Rally2.

Сред заявените WRC пилоти има и двама с частна програма, като и двамата ще са зад волана на Fiesta WRC. Това са французина Арамндо Перейра и хърватеца Нико Пулич.

При WRC2 и WRC3 категориите общия брой на заявените е 32 екипажа. Сред тях са пилоти, като Андреас Микелсен, Николай Грязин, участвалия в тазгодишното издание на рали „Брашов“ Мадс Остберг, Каетан Каетанович, Крис Инграм и др.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3229 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]