62 години Дунев Рейсинг: Над половин век на върхови постижения в моторспорта

Снимка и текст Дунев Рейсинг

София, България – На 4 юни 2024 година, Дунев Рейсинг ще отпразнува своята 62-годишнина с впечатляващо събитие в Картинг център Дунев Мотор Спорт. Това ще бъде един ден, изпълнен с демонстрации, срещи с легенди на моторспорта и ретроспекция на забележителните постижения на отбора през годините.

Основан през 1962 година, Дунев Рейсинг бързо се утвърди като водеща сила в българския и международния моторспорт. Отборът е известен със своите изключителни пилоти, инженерни постижения и непоколебима страст към състезанията.

Основен двигател на „Дунев Рейсинг“ е Бончо Дунев. Той е национален шампион и призьор в множество национални и международни състезания. Бончо Дунев е конструирал една от първите формули Естер у нас и е постигнал значими успехи, включително Европейски вицешампион в рали група Б. Неговата инженерна мисъл и състезателен дух са оставили траен отпечатък в историята на моторспорта. Неговите синове Румен и Тодор Дунев са важна част от „Дунев Рейсинг“ и през годините записват множество постижения  „Дунев Рейсинг“.

Румен Дунев е емблематична фигура в отбора, също многократен национален шампион с множество успехи както на национално, така и на международно ниво. Неговите постижения са свидетелство за високите стандарти и упоритата работа, характерни за „Дунев Рейсинг“.

Тодор Дунев допринася значително за славата на отбора с многобройните си шампионски титли на писта. Той е Европейски дрифт шампион и шампион в Лупо къп в Германия. Неговите умения и отдаденост към спорта са вдъхновение за новото поколение състезатели.

Събитието на 4 юни 2024 ще бъде незабравимо за всички почитатели на моторспорта. Картинг център Дунев Мотор Спорт ще бъде домакин на специални демонстрации, изложби и срещи с легендите на отбора. Гостите ще имат възможност да видят отблизо някои от най-известните състезателни автомобили и да се запознаят с историята на отбора.

Половин век след своето създаване, Дунев Рейсинг продължава да бъде символ на високи постижения, иновации и страст към моторспорта. Със своите легендарни пилоти и многобройни шампионски титли, отборът остава пример за подражание и вдъхновение за бъдещите поколения състезатели.

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]