60 заявени за WRC рали Естония

Вчера бе публикуван официалния списък със заявените екипажи за рали „Естония“, като така завръщането на световния рали шампионат бе официално маркирано.

Сред топ отборите няма почти никакви изненади. От Toyota ще разчитат и на четирите си пилота в лицето на Себастиен Ожие, Елфин Еванс, Кале Рованпера и Такамото Катсута. Hyundai ще пристигне с Тиери Ньовил, Ойт Танак и Крейг Брийн, като Пиер-Люис Лобе също ще участва но с частно шаси на i20 WRC подготвено от 2C Competition.

Есапека Лапи, Теемо Суниен и Гъс Грийнсмит ще бъдат триото на M-Sport. Fiesta WRC ще бъде видяна в ръцете на още двама пилоти с частни програми. Един от тях е Гьорг Грос с шасито собственост на OT Racing, а другият е Кимо Куркела с колата на JanPro Racing, която на скоро Есапека Лапи трябваше да кара, но получи повреда в турбото още преди да стартира.

Във WRC2 има шест екипажа, като техните пилоти са Мадс Остберг, Николай Грязин, Понтус Тидеман, Оле Кристиян Вейби, Адриен Формоукс и Евинд Бринилдсен. При WRC3 заявените екипажи са 22-ма. Сред тях са пилотите Яри Хутунен, Каетан Каетанович, Оливър Солберг, Карл Круда и др.

Рали „Естония“ ще се проведе в дните 3-6 септември при строги мерки. Пълният списък можете да видите от тук.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3002 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]