58 екипажа заявени за рали Сафари

Остава по-малко от месец до старта на завърналото се легендарно рали в световния рали шампионат рали „Сафари“. След 19 годишно отсъствие от календара африканската надпревара очаква 58 екипажа на старта.

При WRC автомобилите може да се видят заявките на Себастиен Ожие, Кален Рованпера, Елфин Еванс, Такамото Катцута, От Танак, Тиери Ньовил, Дани Сордо и Гас Грийнсмит. За M-Sport за трети път зад волана на WRC автомобил ще седне младата френска надежда Адриен Формо. Пиер-Люис Лубе и Лоренсо Бертели също ще вземат участие, но като представители на частни отбори.

Повече от очаквана е и минималната бройка от четири заявени екипажа за WRC2. Обслужвания от български механици TokSport WRT и M-Sport ще бъдат единствените представители в тази категория, като те ще разчитат на Андреас Микелсен, Марко Булакиа, Теемо Сунинен и Мартин Прокоп.

WRC3 е окупирана от местни представители, като само и единствено полякът Даниел Квист не е родом от африканският континент.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3039 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]