55 заявени участника за планинско Шипка Дамасцена

Снимка: Georgi Todorov Jr/ LAP.bg

55 са заявените участници за тазгодишното издание на планинско „Шипка Дамасцена“ (17-18 септември, град Казанлък). Надпреварата е първия от трите кръга в тазгодишния съкратен календар на националния шампионат по планинско изкачване.

Сред участниците срещаме имената на Николай Златков (Audi S1), Юлиян Телийски (Mitsubishi Lancer Evo IX), Любо Каменов (Mitsubishi Lancer Evo IX) и Стефан Стоев (Silver Car EF 10).

Интересът към състезанието е сериозен, на феновете, които ще дойдат да гледат състезанието определено ще им допадне това, което сме подготвили – трасето е истинска класика и ще карат най-силните български пилоти в тази дисциплина. Първата заявка беше на Юлиан Телийски, след това на Стефан Стоев, после на Николай Златков и още много пилоти”, заяви организаторът на състезанието Николай Мончев.

Тренировките, които ще са в три манша стартират в събота (17 септември) от 14:30 ч. В неделя от 9:00 ч. е откриването,а от 9:40 ч. започва подгряващият манш. Първия от двата състезателни манша е предвиден да стартира в 11:10 ч.

Вече сме окастрили храстите край трасето, финалната част от подготовката му ще е в четвъртък, когато ще бъде измито и почистено, всичко върви по план”, допълни Мончев.

Трасето на планинско “Шипка-Дамасцена 2022” стартира на 7 километра след град Шипка по път Е85 и финишира на половин километър преди връх Шипка. Всеки желаещ да наблюдава надпреварата ще трябва да заплати вход на стойност 5 лв. Зрителите ще бъдат допуснати само до определените за това зони (виж карта на трасето). В събота трасето ще бъде затворено за автомобили от 09:30 ч. до 19:30 ч., а в неделя от 7:30 ч. до 16:30 ч.

Списък на заявените участници

Карта на трасето

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3163 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]