53 заявени екипажа за рали Сърбия

53 са заявените екипажи за предстоящото през следващата седмица рали „Сърбия“. Традиционно най-силното рали на западната ни съседка за поредна година ще изиграе ключова роля европейския рали трофей и родния ни рали шампионат.

Общо Шест са екипажите заявени за участие в клас RС2 като прави впечатление липсата на Душан Боркович, който според Bulgarian Rally Championship се е фокусирал основно върху своята пистова кариера. Това означава, че основата интрига ще бъде най-вероятно между изцяло български екипажи.

Мирослав Ангелов и Георги Гаджев (Skoda Fabia Rally2 evo) за пръв път ще имат възможността да се борят срещу още два български екипажа с автомобили от R5 хомологация. Това са Пламен Стайков/Рафи Кадир и Антон Титов/Александър Спиров, които ще направят своя дебют зад волана на два автомобила Skoda Fabia. Разбира се няма как да очакваме тежка битка от първите километри на ралито, но със сигурност емоциите на феновете на и извън трасето ще са големи.

Сред заявените са и Мустафа Чакал/Озгур Акдаг (Hyundai i20 R5), които след доброто си представяне в ЕРТ зона балкани ще търсят директна конфронтация с Ангелов/Гаджев които водят в класирането на шампионата. Допълнителен привкус на предстоящото събитие в Сърбия ще прибавят и лидерите в българския шампионат Георги Василев/Стефан Добрев (Mitsubishi Lancer Evo IX). Сливенския екипаж за сега успява изключително добре да менажира своя сезон въпреки, че разполагат с един доста отстъпващ на конкуренцията автомобил.

Традиционно RC4 е най-многобройната категория, като през тази година заявените участници са тринадесет на брой. Сред тях липсва ключовия екипаж и лидер в родния ни шампионат Антон Титов/Динко Георгиев, както и дуото Христо Атанасов/Марин Иванов. За сметка на това Денис Станчовски/Явор Брънков (Peugeot 208 R2), Дилян Станков/Йордан Йорданов (Peugeot 208 R2) ще се готови да се възползват от възможността за добро класиране. На тях обаче няма да им е никак лесно. Ненад Вичентич/ Иван Йевтич (Peugeot 208 Rally4) и Никола Мишев/Петър Сивов (Peugeot 208 Rally4) са сред заявените за участие в RC4. В тази категория участия ще вземе и Игнат Исаев с навигатор Милен Илиев (Peugeot 208 R2) , както и доста силния екипаж на Али Туркан/Онур Ватансевер (Ford Fiesta Rally4).

В RC3/N липса заявката на Емил Денев/Богомил Ненов, но за сметка на това лидерите Любомир Николов и Георги Цонев (Opel Corsa) се очаква да пристигнат в Врнячка баня. Опитните в рали „Сърбия“ Левент Ризов/ Добрин Арабашев (Honda Civic Type) и Иван Иванов/Румен Иванов (Honda Civic Type R) също са подали своите заявки за участие.

Битката в RC5 ще продължи да бъде толкова интересна и в Сърбия. Стефан Желязков ще стартира с нов навигатор Йордан Матев (Citroen Saxo), като основата му задача е да избяга на конкуренцията в битката за титлата. Петър Йорданов/Любка Йорданова (Hyundai i20 Coupe) и Асен Сурдолов/Свилен Костадинов (Hyundai i20 Coupe) също са подали своите заявки. Участие се очаква да вземе и Сашо Стайков, но с навигатор Недялко Сивов (Hyundai i20 Coupe).

Четири екипажа са заявени за Е1 сред които са лидерите Николай Георгиев/Свилен Славов (BMW M3), Иво Иванов/Николай Тенчев (Subaru Imprez STI), Тодор Атанасов/Владимир Ичeренски (VAZ 2108) и Ясен Обретенов/Калоян Шантанов (BMW 1-Series).

Пълния списък със заявени екипажи можете да видите от тук.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3229 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]