52 пилоти се записаха за виртуалния рали шампионат на България

Снимки и текст Pitlane TV

Българските електронни серии (BULERS) започват силно своя първи виртуален рали сезон. След шест успешни пистови сезони на платформата iRacing, в които са участвали пилоти като Никола Цолов, Павел Лефтеров и Георги Дончев, новото предизвикателство пред BULERS ще бъде провеждането на двумесечен sim racing рали шампионат.


Към момента 52 пилоти заявиха своето участие, като шампионата остава отворен за нови участници в хода на сезона. Пилотите се разпределят в отбори, а класовете в които имат право да участват са R4 и R5. Това ще гарантира зрелищна и напрегната борба до последната скоростна отсечка във всеки един от шестте кръга, които ще наподобяват изцяло родните ни отсечки.


Календар на шампионата
1 кръг – Rally Vida 2-4.06.2023
2 кръг – Rally Sredna Gora 9-11.06.2023
3 кръг – Rally Bulgaria 30.06 – 2.07.2023
4 кръг – Rally Sliven 7-9.07.2023
5 кръг – Rally Stari Stolici 14-16.07.2023
6 кръг – Rally Tvurdica 28-30.07.2023


С най-бързите sim racing състезатели сили ще мерят и имена от родния моторспорт. Рали пилотът и инструктор Васил Жеков, неговия навигатор Бойко Шопов и картинг пилота Виктор Върбанов ще вземат участие за отбора на Jekov Rally School. За отбора на MotorSport Academy (MSA) участие ще вземе механика на истинския отбор MSA – Георги Атанасов, младия картинг състезател Радослав Воденичаров и навигатора от българския рали шампионат – Явор Брънков. Пилотската линия в шампионата допълват Симеон Христов и Искрен Пондев.


Голямата награда в генералното класиране ще бъде секвенциален шифтър, предоставен от българския производител SG Racing. Както победителя в генералното класиране, така и неговите подгласници ще получат купи и подаръци българският сайт за sim racing оборудване – SIMGEAR.bg.


Всички призьори в генералното класиране и в класовете получават две специални награди от Jekov Rally School. Всеки един ще изпита удоволствието от това да се качи и да изпробва възможностите си в истинска рали обстановка, която е характерна за супер специален етап. А другата изненада от академията за безопасно и майсторско шофиране е, че всички присъстващи ще имат възможността да изпитат удоволствието от това да седнат на дясната седалка до рали пилота Васил Жеков в атрактивна демонстрация с актуалния спортен автомобил Toyota Yaris GR.


Повече информация за шампионата може да намерите на сайта www.BULERS.com, а след всеки кръг в YouTube канала на Pitlane.TV ще ви очакват обзорни видеа.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]