49 ще стартират в мемориал Валерий Великов през този уикенд

Снимка Apix Action Photography

През този уикенд стартира състезателният сезон у нас. За поредна година драмите във федерацията не стихват с множеството подадени оставки. Това обаче няма да помрачи празникът наречен „Мемориал Валерий Великов“.

Шуменската надпревара отново се организира от екипът на Димитър Георгиев, който сподели с голям ентусиазъм случващото по подготовката с нас.

„Мием чистим, кърпим – екзалтирано ни разказва Георгиев. – Има голям интерес от страна на състезателите. В петък откриваме и паметникът на Валерий Великов от 17:30 ч. каним всички приятели на спорта да присъстват.“

В HC1 са се заявили петима души Христо Манолов (Mitsubishi Lancer Evo IX), Илия Царски (Mitsubishi Lancer Evo IX), Петко Манолов (Subaru Impreza), Георги Георгиев (Subaru Impreza) и Ивайло Петков (Mitsubishi Lance Evo IX). При HC2 Юлиан Телийски (Mitusibishi Lancer Evo IX) ще се изправи срещу  Николай Георгиев и Ясен Обретенов, като и двамата ще са зад волана на BMW.

В „ралиджийският“ клас RC2 са се заявили само двама състезатели, Мартин Сурилов и Георги Василев. Двамата рали пилоти по традиция правят всичко възможно за да присъстват на „Мемориал Валерий Великов“, като за поредна година и двамата са под въпрос дали ще намерят нужните средства за да участват в националният рали шампионат.

Стефан Стоев с Honda Civic оглавява списъка в HC3, като негови преки съперници са Тодор Тодоров (Volkswagen Polo), Ивелин Чапанов (Renault Clio Maxi), Добрин Борисов (Renault Clio Maxi Kit Car) и други.

Класовете HC4 и RC4 по традиция са най-многобройни, като общо за сега са се заявили 19 състезателя от цялата страна. Пълният списък можете да видите от тук.

График

Петък,07.04.2017

Откриване на паметникът на Валерий Великов 17:30

Събота,8.04.2017

Тренировки в три манша – 13:30 ч.

Неделя,08.04.2017

Състезание в три манша – 10:30 ч.

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3251 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]