49 заявени за планинско Шумен

49 са заявените участници за предстоящия първи кръг (27-28 юни) от националния шампионат по планинско изкачване в гр. Шумен. С нов организатор и ново име, шуменското планинско стартира „на пук“ на COVID-19 ситуацията.

За съжаление на феновете броя на заявените е далеч от миналогодишният рекорд, който тогава върна надеждата за по-добро развитие на шампионатът по планинско изкачване. В топ категорията HC1 са подали своята заявка за участие само двама състезатели Илия Царски (Mitsubishi Lancer Evo IX) и Пламен Камбуров (Skoda Fabia RS). Тук бихме искали да отбележим, че според близки до АФБ медии Камбуров ще стартира в надпреварата със Skoda Fabia R5, а в списъка публикуван на страницата на планинско „Шумен“ е заявен в клас HC1 с Fabia RS. Въпросът тук е „професионалната“ медия ли не познава автомобилите или е техническа грешка от страна на организатора?

Болид Norma в действие

Румънецът Емил Гинеа също фигурира в списъка със своята Norma, като единствен участник в клас E2 SC.

В НС2 са се заявили 8 състезатели, като сред тях са имена като Стефан Георгиев (Ford Escort) и Петър Обретенов (Ford Fiesta ST). Впечатление прави присъствието на Nissan 350z пилотиран от Найден Пешев, представител на АСК „Флат-Аут“.

Най-голям е броя на заявените в НС3 и RC4. Пълен списък със заявените участници можете да намерите от тук.

Програма:

Събота 27.06.2020 г.

Спиране на движение по трасето от 12:00 ч. До 18:00 ч.

Откриване на състезанието – пред паметника на Валерий Великов на входа на парк „Кьошкове“– 12:30 ч.

Начало на тренировките в три манша – 13:30 ч.

Неделя 28.06.2020 г.

Спиране на движението по трасето от 09:00 ч. До 16:00 ч.

Старта на състезанието в три манша – 10:00 ч.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]