48 на старта на тазгодишното планинско „Шипка-Дамасцена“

Днес стана ясно, че цели 48 състезателя са заявили желание за участие в петият кръг от националния шампионат по планинско изкачване „Шипка-Дамасцена“.

Списъкът е оглавен от младата надежда Иван Влъчков, който на скоро записа победа в GT4 Am зад волана на Sin-а на Росен Даскалов. Българският Кими Райконен ще вземе участие със своята Хонда Сивик в клас НС3.

Всички погледи обаче ще бъдат втренчени в HC1. Цели 7 състезателя ще вземат участие в класът на максималистите. Това прави почти 5000 конски сили на едно място, водени от легендарния автомобил на Николай Златков, Ауди С1 Куатро. Впечатление прави и заявката на Любен Каменов (Митсубиши Лансър Ево 9), който ще участва с румънски лиценз за отборът на „Yacco Racing Team-Romania”.  Срещу тях ще се изправят и редовните участници през този сезон Христо Манолов (Митсубиши Лансър Ево 9) и Илия Царски (Митсубиши Лансър Ево 9). Пистовият състезател Пламен Камбуров (Митсубиши Лансър Ево 9) и Георги Георгиев (Субару Импреза) затварят списъка със заявени при максималистите.

Списъка в HC2 е оглавен от Юлиян Телийски (Митусбиши Лансър ево 9), който за пореден път ще се бори с Ясен Обретенов (БМВ Е30) и Николай Георгиев (БМВ Е36). Стефан Георгиев (Форд Ескорт) също ще се присъедини към „малките максималисти“.

В НС3 общият брой на заявените пилоти е петима, сред които са Косьо Йорданов (Рено Меган),Емил Бонев (Опел Корса) и др. При НС4 желание за участие са отправили девет пилота. С един по-малко от тези заявили се в НС5.  Общият брой на заявилите се в RC3,RC4 и RC5 е дванадесет, като сред тях е и рали пилотът Антон Титов със своят Ситроен ДС3.

Времена на живо

Списък със заявените участници

Програма

Петък 21 Юли 2017

Административен преглед – от 13:30 до 17:30 ч. комплекс мотел „Къкринското Ханче“

Коктейл за участниците 19:30 ч.

Събота, 22 юли 2017

Технически преглед – от 07:30 до 11:30 ч. комплекс мотел „Къкринското Ханче“

Затваряне на трасето от 09:30 ч. до 20:30 ч.

Старт на тренировките в три манша – 14:30 ч.

Неделя, 23 Юли 2017

Затваряне на трасето от 06:00 до 17:00 ч.

Официално откриване на състезанието – 09:30 ч.

Старт на състезанието в два манша – 10:30 ч.

Награждаване – около 15:00 ч. на паркинга на връх „Шипка“

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]