47 заявени за планинско Българка

Снимка: Георги Тодоров Jr/ LAP.bg

47 са заявените участници за предстоящия през този уикенд трети кръг от родния шампионат по планинско изкачване планинско „Българка“. След миналогодишна пауза култовото сливенско състезание се завръща с пълни сили и няколко промени по трасето, като новите шикани поставени на правата веднага след старта. Друга промяна е и мястото на финала, като трасето през тази година е с дължина от 3,36 километра.

Сред заявените участници в топ категорията НС1 са Или Царски, Пламен Камбуров и неговата Skoda Fabia RS, завърналият се по родните трасета Юлиян Телийски и Богомил Петров. Другата топ категория НС2 ще приеме 7 участника, като сред тях са пилоти като Стефан Георгиев, Ивелин Йотков и Георги Василев. Участие ще вземе и рали шампиона Мирослав Ангелов, който е единственият участник в RC2.

Петима са участниците и в НС3, като списъка се оглавява от Косю Йорданов.По традиция най-много участници има в класовете НС4, RC4, НС5 и RC5, като сред тях правят впечатления и заявките на рали пилоти като, Екатерина Стратиева, Дилян Станков, Григор Григоров, Стефан Желязков и др.

Състезанието ще се проведе традиционно в два дни (5 и 6 юни), като ще започне с официално откриване от 12:00 ч. в събота на площад „Хаджи Димитър“. Съботните тренировки стартира от 14:00 ч. в три манша, а в неделя състезателните маншове отново ще бъдат три, като ще започнат в 10:30 ч. сутринта. Награждаването традиционно ще се проведе на аблановската чешма, до старта на трасето около 14:00 ч.

Повече информация за това, как да гледате надпреварата можете да намерите от тук.

Заявки:

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3036 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]