46 заявени за Писта Стара Загора

46 са заявените за участие състезатели в последния кръг от националния шампионат по затворен маршрут „Писта Стара Загора“ (18-19 ноември).

По дванадесет пилота са подали заявка за участие в сериите „Спорт“ и „Туринг“. В серия „Лада“ са се заявили четиринадесет състезателя, докато в най-престижния клас “Макси”  броят на заявените е осем.

Сред участниците са имена като Пламен Камбуров (Mitsubishi Lancer evo IX),Камен Василев (Mitsubishi Lancer evo X), Любен Емануилов (Peugeot 106), Искрен Веселинов (Honda Civic), Крум Крумов (VAZ 2107) и Недялко Денев (Honda Civic).

Трасето на “Писта Стара Загора” през тази година ще претърпи промени. Известният обратен завой на разклона за кв.Зора ще бъде изместен с оглед създаденото кръгово кръстовище с което се цели да се облекчи движението в тази част на Стара Загора.

Състезателния уикенд стартира в събота с тренировки и квалификации от 12:00 часа. Церемонията по откриването ще се проведе в неделя от 10:00 часа, половин час преди старта на първата серия. Надпреварата също така ще бъде излъчвана на живо в YouTube каналът на PitlaneTV.

Заявени участници

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3300 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]