41 заявени за планинско Тодор Славов

PS2-2
Снимка: Ивайло Старчев

41 са заявените участници в третия кръг на националния шампионат по планинско изкачване „Планинско Тодор Славов“ (9-10 септември). Надпреварата ще се проведе по трасето на легендарния специален етап от рали „Златни Пясъци“ – „Аладжа Манастир“ и ще приеме някои от най-бързите състезатели в дисциплината на планинското изкачване.

Сред списъка на заявените участници се намира и победителят от последния кръг на планинско изкачване „Раховец-Лясковец“ – Пламен Камбуров (Skoda Fabia). Неговият директен конкурент за победата в генералното класиране и в клас НС1 ще бъде Румен Киров (Subaru Impreza), който спечели първия кръг в Шумен. Левент Юмеров (BMW E46) също ще се опита да преодолее своите конкуренти в най-големия клас.

При пилотите на автомобили с предно предаване са имена като Стефан Либертинов (Fiat Uno), Ясен Обретенов (BMW 1), Станислав Първанов (Honda Civic) и Искрен Веселинов (Honda Civic).

Състезателният уикенд започва с три тренировъчни манша в събота, които стартират в 14:00 часа. Самото състезание също ще се проведе в три манша, които стартират в 10:30 часа. Всичко случващо се през уикенда ще бъде излъчено онлайн.

За провеждане на състезанието се предвижда затваряне за движение на път VAR 1083 и път I-9 в участъка от км 88+803 до км 93+180 (пресечната точка на път I-9 с връзката на с.о.”Ален мак”) за времето на провеждане на състезанието-събота 9.09.2023г. от 11:00 до 18:00 часа и неделя 10.09.2023г. от 08:00 до 17:00 часа. Като алтернативен обходен маршрут се предвижда движението на МПС да се извършва по улици от с.о.”Ален мак-”Боян Бъчваров”, съвпадащ с общински път VAR 1082, ул. „Петър Ников” и други и продължаване по път VAR 1082.

Предвижда се и възможност за промяна посоката на движението по път I-9 в направление на К.К. „Златни пясъци” чрез излизане от него на пътен възел „Ален мак”, по връзката за Варненски свободен университет „Черноризец храбър” и завиване на ляво в посока на гр.Варна по другите връзки на възела.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3322 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]