40 R5, Микелсен, Стратиева, Инграм и др. заявени за ERC рали Канарски Острови

Днес организационният екип на рали „Канарски Острови“ (26-28 ноември) публикува списъка със заявените екипажи за своята надпревара.

Списъка е от впечатляващите 99 екипажа, като 72 са заявени за европейския рали шампионат на ФИА. 40 от тях са заявени с R5/Rally2 машини, което е една доста внушителна цифра за времена, като днешните. Така испанското асфалтово рали се очаква да бъде едно истинско зрелище приютявайки почти целия европейски елит и на пук на ситуацията с COVID-19.

В 44-тото издание на рали „Канарски Острови“ ще вземат участие Алексей Люкянук, Оливър Солберг, Андреас Микелсен, Крейг Брийн, Екатерина Стратиева и др.

Екатерина Стратиева на рали кипър

Кате-то отново ще си партнира с Георги Аврамов, като и този път ще разчитат на Peugeot 208 R2. Стратиева ще трябва да си припомни и коварните отсечки на испанското рали. Последното и участие на рали „Канарски Острови“ е през 2013 г. с навигатор Вероника Бони и заветния Citroen C2 R2 Max. Поради заразяване с COVID-19 на Георги Аврамов, двамата със Стратиева пропуснаха рали „Унгария“, като се надяваме този път да могат успешно да пристигнат в Испания през следващата седмица.

Битката за титлата в ERC продължава с пълни сили, след като Алексей Люкянук не успя да вземе нужния брой точки за да избяга на младия Оливър Солберг. Разликата между двамата е от 27 точки, а остават още едва два кръга до края на сезона.

Руската ракета определено познава испанското рали за разлика от Солберг, но пък пилоти като Андреас Микелсен и Крейг Брийн могат да се намесят и да изземат жизненоважни точки, както се случи в Унгария.

Сред заявените е и европейския шамион за 2019-та Крис Инграм, който ще участва зад волана на Clio RSR Rally5.

Пълния списък със заявените екипажи можете да видите от тук.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3002 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]