40 R5, Микелсен, Стратиева, Инграм и др. заявени за ERC рали Канарски Острови

Днес организационният екип на рали „Канарски Острови“ (26-28 ноември) публикува списъка със заявените екипажи за своята надпревара.

Списъка е от впечатляващите 99 екипажа, като 72 са заявени за европейския рали шампионат на ФИА. 40 от тях са заявени с R5/Rally2 машини, което е една доста внушителна цифра за времена, като днешните. Така испанското асфалтово рали се очаква да бъде едно истинско зрелище приютявайки почти целия европейски елит и на пук на ситуацията с COVID-19.

В 44-тото издание на рали „Канарски Острови“ ще вземат участие Алексей Люкянук, Оливър Солберг, Андреас Микелсен, Крейг Брийн, Екатерина Стратиева и др.

Екатерина Стратиева на рали кипър

Кате-то отново ще си партнира с Георги Аврамов, като и този път ще разчитат на Peugeot 208 R2. Стратиева ще трябва да си припомни и коварните отсечки на испанското рали. Последното и участие на рали „Канарски Острови“ е през 2013 г. с навигатор Вероника Бони и заветния Citroen C2 R2 Max. Поради заразяване с COVID-19 на Георги Аврамов, двамата със Стратиева пропуснаха рали „Унгария“, като се надяваме този път да могат успешно да пристигнат в Испания през следващата седмица.

Битката за титлата в ERC продължава с пълни сили, след като Алексей Люкянук не успя да вземе нужния брой точки за да избяга на младия Оливър Солберг. Разликата между двамата е от 27 точки, а остават още едва два кръга до края на сезона.

Руската ракета определено познава испанското рали за разлика от Солберг, но пък пилоти като Андреас Микелсен и Крейг Брийн могат да се намесят и да изземат жизненоважни точки, както се случи в Унгария.

Сред заявените е и европейския шамион за 2019-та Крис Инграм, който ще участва зад волана на Clio RSR Rally5.

Пълния списък със заявените екипажи можете да видите от тук.