40 заявени за планинско „Българка“

Вчера стана ясен списъка със заявилите се състезатели за едно от най-класическите състезания в националният планински шампионат планинско „Българка“.

Сливенската надпревара ще приюти общо 40 състезателя, като трима от тях са заявени за топ класът HC1. Христо Манолов, Илия Царски и Георги Георгиев ще се борят за победата в най-високият клас.

В HC2 заявените са четирима, като списъка е углавен от Юлиян Телийски. Сливенският ас Георги Василев и неговото Митсубиши Ево IX също са заявени, като рали пилотът за пореден път ще защитава честа на сливналий в HC2. Ивелин Йотков и Николай Георгиев също ще вземат участие с техните БМВ-та.

8 са заявените в HC3 и RC3. В HC4 желание за участие са заявили петима. В най-популярните класове HC5 и RC4 общо се очаква да вземат участие 19 състезателя.

За поредна година организацията на планинско „Българка“ в лицето на АСК „Булсим“ разчита изцяло на своите състезатели и приятели за почистването и подготвянето на трасето, без капка помощ от страна на сливенската община.

През тази година задачата по почистването бе доста по-сложна от обикновено след проливни дъждове в началото на седмицата, но това не спря състезателите от АСК „Булсим“ и АСК „Дианел Рейсинг“ да се справят с нелеката задача.

Пълният списък можете да видите от тук.

Програма

Събота 3.06.2017

Технически преглед – 8:30

Официално откриване пред общината – 12:00

Начало на официалните тренировки в три манша – 14:00

Неделя 4.06.2017

Старт на състезанието в три манша – 10:30

Награждаване и публикуване на резултатите – около 14:00 (на чешмата)

*Трасето се затваря 1 час преди старта на тренировките и състезанията

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3314 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]