40 Екипажа на старта на рали Сливен

Снимки от официалната страница на Рали "България"

Преди няколко дни стана ясен и официалният краен списък със заявени екипажи за предстоящото рали „Сливен“, което ще се проведе точно след една седмица.

Сливенският кръг от националния и ERT рали шампионати ще приюти общо 40 екипажа от общо четири страни.

Под номер едно ще стартират миналогодишните победители в Сливен Пламен Стайков/Давидоне (Митсубиши Лансър Ево 9), които ще дебютират с нов спонсор в лицето на DENSO. С номер две обаче са победителите от рали „България“ Ягиз Авджъ/Бахадир Гюченмез (Пежо 208 R5). Турското дуо пристига в Сливен с една единствена цел и това е да вземе така желаната победа под сините камъни.

Екипажът на Neo Motorsport ще има сериозна конкуренция от страна на Орган Авджиоглу и Бурчин Коркомаз (Форд Фиеста R5), които имат да си връщат след отпадането си на рали „България“. Екипажът зад волана на бившият автомобил на Крум Дончев, определено има какво да покаже пред сливенска публика.

Друг доста силен екипаж е този на Дан Гиртофан/Тудор Марза (Шкода Фабия R5), които са един от най-силните румънски тандеми. Толкова фаворити за победата от толкова много различни страни не е имало на рали „Сливен“ от доста време.

Ево девет флотилията на нашите турски съседи стартира с екипажа на Адил Кучурксари и Кемир Тар и продължава с Осман Угур/Тугба Бора и Мендерес Окур/Уфук Улуочак. Бройката от 9 екипажа заявени в RC2 се затваря от грузинският екипаж на Алесандер Ломадзе/Мевлуди Меладзе и новобранците при „големите“ Мартин Коев/Димо Бозуков.

В RC3 своята заявка за участие са изпратили общо осем екипажа, като списъка се оглавява от Дилян Станков/Станислав Рашев (Рено Клио). Впечатление прави завръщането на Стоян Мечков с навигатор Иван Енев, които ще стартират в домашната си надпревара зад волана на Рено Клио Макси. Добре познатите ни екипажи на Христо Атанасов/Марин Иванов (Ситроен С2), Станислав Владимиров/Чавдар Събев (Опел Астра), Антон Титов/Динко Георгиев (Ситроен DS3 R3 Maxi), Емил Денев/Богомил Ненов (Рено Клио) и Пламен Вълев/Димитър Димитров (Хонда Сивик Тайп R) ще се борят за победата в RC3.

Една истинска битка на титаните ни очаква в RC4, след като за пръв път от доста време ще се изправят едни срещу други всичките четири нашенски екипажа с автомобили Пежо 208 R2. Тук определено ще се лее кръв след като, Даниел Попов и Дилян Попов се завръщат в битката. Лидерите в националният ни шампионат Тихомир Стратиев/Добрин Борисов определено ще имат доста проблеми със своята конкуренция в Сливен.

Общият брой на заявените екипажи в RC4 е 10 броя, като заедно с „пежо купата“ ще участват Ферхан Танирибилир/Кутай Ертуглу (Пежо 208 R2), Щилян Тенчев/Златин Басмаджиев (Ситроен С2), Слетозар Колев/Павлин Калчев (Рено Клио), Виторио Попов/Христо Попов (Рено Клио), Дамян Славов/Калоян Славов (Ситроен С2) и завърналата се по рали трасетата Екатерина Стратиева, която ще дебютира и с нов навигатор в лицето на Георги Аврамов.

В RC5 също няма да е скучно след като екипажът на Стефан Желязков и Иван Турлаков са на собствен терен. Те ще трябва да се изправят срещу флотилията на Хюндай, които са си написали доста сериозно домашните. Бившият пилот на HRT Христо Геров също ще вземе участие в състезанието заедно със своят навигатор Димитър Трифонов.

През тази година в клас E1 са се заявили общо 5 екипажа. Списъкът им е оглавен от Пламен Пантелеев/Красимир Механджийски и завърналият се специално за сливенската надпревара Марио Попов с навигатор Даниел Мечкиниан.

Пълният списък можете да намерите тук.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]