38 заявки по ЕРТ за рали България

38 са заявените екипажи за предстоящото 50-то юбилейно рали „България“, което е и кръг от Европейския Рали Трофей.

Списъка с 38-те екипажа е само с тези заявени за ЕРТ купата, след 6-ти май ще стане ясен и целия списък, в който ще бъдат включени и завените участници в националния ни шампионат.

ЕРТ шампионите Дан Гъртофан и Тудор Марза оглавяват списъка заедно с тяхната Шкода Фабия R5.  Също добре познатите у нас Валентин Порчистеану/Дан Добре ще пристигнат във Варна с невиждания у нас Citroen C3 R5. Синът на Дан Гъртофан – Андрей ще участва зад волана на Subaru Impreza N15, като така той е последния чужденец в RC2 категорията.

От наша страна своята заявка за участие са подали шампионите от ЕРТ 2 Йордан Атанасов/Янаки Янакиев, които отново ще разчитат на своето Evo IX. Шампионите за 2018 Мирослав Ангелов/Недялко Сивов също са подали своята заявка за участие. За щастие на феновете Димитър Илиев ще направи своето завръщане в рали „България“ зад волана на Skoda Fabia R5. Негов партньор трябваше да бъде Крум Дончев, но за съжелени Дончев няма да може да присъства. Навигатор на Илиев ще бъде небезизвестният плувец и рекордьор Петър Стойчев.

Стар автомобил, но с нов дизайн за Йордан Атанасов

Дотук изненадите в RC2 не спират. Своето завръщане към ралитата ще направи Илия Царкси с навигатор Лазар Тевекелов с Mitsubishi Lancer Evo IX. Костадин Щерев и Николай Арабаджие отново ще атакува варненските отсечки със своето Subaru.

Една от най-големите новини и взимането под наем на Fiesta Proto (клас E1 ) от страна на Тихомир Стратиев, който възнамерява да вземе участие с този автомобил през целия сезон. Така наречените Proto бегачки са автомобили доста близки до WRC на външен вид, но със задвижване и двигател от Mitsubishi Lancer Evo X.

Ford Fiesta Proto за Тихомир Стратиев

Павлина Аполстолова с навигатор Саня Халачева затварят списъка със заявените екипажи в RC2 за ЕРТ и националния шампионати. Така за сега ще видим 10 екипажа от топ категорията.

Калин Бенчев и Александър Спиров ще продължат своята атака на националният ни рали шампионат със своето атрактивно Subaru Impreza в клас Е1, както и Ясен Обретенов/Стефан Либертинов с BMW E30.

При автомобилите с един двигателен мост също има международен интерес.  Раду Забава, Желко Милутинович, Герго Дудас, Лука Которвевич, Алп Танер, Ненад Вичентич, Юксел Орзгур и Горан Рабасович са имената от Сърбия, Румъния, Турция и Унгария, които са заявили своето желание за участие.

Ненад Вичентич зад волана на Peugeot 208 R2,

От наша страна Антон Титов/Динко Георгиев, Диана Стоянова/Иванела Иванов, Здравко Минев/Калоян Атанасов и др. Своята заявка с автомобил Пежо 208 R2 е подал Денис Станчовски с навигатор Младен Карчев, а Станислав Владимиров и Чавдар Събев ще стартират за отбора на Flat-Out.

Пълният списък може да видите от тук.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]