37 заявени за планинско Лясковец

Снимка Apix Action Photography

37 са заявилите се участници за тазгодишното издание на планинско „Лясковец-Раховец“. Състезанието, което се намира на няколко километра от Велико Търново ще приюти голяма част от настоящите топ пилоти в шампионата.

В НС1 са заявили своето участие само три състезателя, като сред имената на Христо Манолов и Илия Царски се нарежда и това на дебютантът Веселин Благов. Пилотът на АСК „Ефко Рейсинг“ ще седна зад волана на изцяло подготвен и създаден у нас автомобил Форд Фиеста със задно разположен двигател и наподобяващ S2000 хомологацията на ФИА.

Списъка в НС2 по традиция е оглавен от Юлиян Телийски, който е тотален фаворит за победата в този клас. Негови съперници ще бъдат Николай Георгиев (БМВ М3) и Стефан Георгиев (Форд Ескорт).

В НС3 и в НС4 са се заявили по четири състезателя в клас. НС5 по традиция е най-популярният клас, в който за съжаление ще вземат участие едва шест състезателя. Общо в RC3 и RC4 заявка за участие са подали общо 11 състезателя, като четири са от RC3 категорията.

RC5 също е една от най-популярните категории, като в планинско „Лясковец-Раховец“ желание за участие имат шест състезателя.

Програма

8.06.2017 – Събота

09:00 Технически преглед пред община Горна Оряховица

14:00 Тренировки в три манша

9.06.2017

10:30 Откриване

11:00 Състезание в три манша

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3245 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]