33 заявени екипажа за дряновският спринт

33 са заявените участници за рали спринт „Дряново“, което ще се проведе през този уикенд. В списъка веднага прави впечатление, че липсват някой от топ рали екипажите, което от своя страна не пречи за създаването на един впечатляващ за днешните стандарти у нас списък.

Под номер едно ще стартира Ани Ванков с навигатор Александър Стойков зад волана на добре познатата им рали крос машина Ауди С-2 (заявки). Ванков има записани множество участия в рали спринт шампионата и спокойно може да се обяви за фаворит за победата в HC1 и в генералното класиране. Антонио Ников и Юлиян Ников също ще вземат участие в HC1 зад волана на Митсубиши Лансър Ево 9.

В HC2 заявките са едва три. Списъка е оглавен от Георги Янков/Цветан Балджиев със Субару Импреза. Стефан Стефанов/Богомил Петров и Иван Иванов/Румен Иванов затварят списъка от желаещи да вземат участие в този клас. При НС3 също са се заявили три екипажа, като веднага прави впечатление името на Стоян Мечков, който ще си партнира с Йордан Дечков. Сливенският пилот ще покаже за пръв път на родната ни публика своят нов рали автомобил Рено Клио Макси.

Въпреки че, в списъка преобладават автомобили от НС класовете, голям е и напливът на RC хомологираните автомобили. Техният общ брой е 18, като на чело на списъка е Антон Титов с навигатор Васил Георгиев. Екипажът на АСК „Мегапорт“ ще трябва да се бори с едва още един автомобил в клас RC3 в лицето на Емил Денев и Богомил Ненов.

Мирослав Ангелов и Недялко Сивов оглавят списъка във втория най-многоброен клас RC4 с тяхното Пежо 208 R2. При RC5 конкуренцията ще е много сериозна със заявените десет екипажа. Три от тях са екипажи от едномарковият шампионат Хюндай Рейсинг Трофи, като тяхната цел е да направят генерална репетиция за предстоящият втори кръг от националният рали шампионат рали „Троя“ в Турция.

През тази година организаторите не са правили промени в маршрута, като конфигурацията остава същата.

 

Часови график

Събота, 24.06.2017

Церемониален старт- пл.Кольо Фичето 19:00

Неделя, 25.06.2017

СЕ1 Дряново (13,74 км) 10:00

Сервиз

СЕ2 Царева Ливада 1 (13,47 км) 12:00

Сервиз

СЕ3 Царева Ливада 2 (13,47 км) 13:30

Церемония по награждаването – Спортна зала Дряново 14:30

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]