32 Екипажа заявени за рали Твърдица 2021

32 са заявените екипажи за предстоящия през този уикенд трети кръг от националния рали шампионат на България рали „Твърдица“. Тази бройка от желаещи за участие определено е впечатляваща с оглед факта, че твърдишкото рали не е кръг от европейския рали трофей.

В топ категорията заявка за участие са подали четири екипажа, като водачи в списъка са Мирослав Ангелов и Георги Гаджев. Дуото на АСК „Мегапорт“ не успя да стартира във втория ден от „Монбат рали Сливен“, като така те се намират на втора позиция в шампионата в RC2 и на трета в генералното класиране.

Лидерите в шампионата Георги Василев и Стефан Добрев също са подали своята заявка за участие продължавайки своята кампания през сезон 2021. Тяхната задача няма да бъде никак лесна особено след като Марти Сурилов и Здравко Здравков се завръщат в Твърдица и ще се опитат да наваксат за това, че не взеха участие в Сливен.

Списъка на заявените в клас RC2 се затваря от Борис Григоров и Виктор Миленков които със сигурност щяха да допринесат за една интересна битка заедно със своето Evo IX, но уви няма да вземат участие поради закъснение с доставката на части за техния автомобил.

От 32-та екипажа най-много са заявените в клас RC4 (11), където виждаме цели три автомобила от новата хомологация на ФИА Rally4. Адам Веслунд ще участва заедно със своята Fiesta Rally4 в 17-тото издание на рали „Твърдица“, като заедно със своя навигатор Лукас Карлсон ще бъдат единствения чуждестранен екипаж.

Завръщане след тежкия инцидент на рали „Сливен“ правят Дани Попов и Ангел Башкехайов, които определено имат какво да покажат на своите конкуренти. Механиците на екипажа на АСК „Пещера“ определено успяха да възстановят 208-цата за нула време.

Дебют зад волана на Peugeot 208 Rally4 ще направи Никола Мишев, който за сега не е информирал с кой ще застане на старта в Твърдица. Неговия навигатор Янаки Янакиев продължава да се възстановява от инцидентът им в Румъния от преди няколко месеца.

Сред заявените са и лидерите в шампионата в RC4 Антон Титов и Динко Георгиев, като освен тях има още три екипажа заявени с Peugeot 208 R2. В тази групичка са Екатерина Стратиева/Георги Аврамов, Дилян Станков/Йордан Йорданов и Денис Станчовски/Явор Брънков.

Шуменското дуо Христо Атанасов/Мартин Иванов, Динко Иванов/ Живко Желев, Николай Кортелов и Васил Георгиев и Георги Радев/Светлан Радев са подали своите заявки за участие.

Битката в RC5 също се очертава да бъде изключително интересна. Стефан Желязков и Иван Турлаков ще продължат с доброто си представяне, като техни съперници ще бъдат Михайл Боев/Димитър Гочев, Емил Петров/Пламен Танев, Сашо Стайков/Радослав Кузманов, Асен Сурдолов/Свилен Костадинов, Павлин Янев/Дилян Дженков и Петар Йорданов/Любка Йорданова.

В RC3-N своята заявка за участие са подали четири екипажа, като сред тях са Емил Денев/Богомил Ненов, Петър Бакалов/Белослав Бенчев, Любомир Николов/Георги Цонев и Иван Ангелов/Свилен Савов.

Не на последно място в клас Е1 са се заявили шест екипажа. Изключително атрактивните Тодор Атанасов/Владимир Владимиров отново ще дават „война“ на своите конкуренти с далеч по-мощни автомобили. Сред заявените в този клас са Георги Янков/Цветан Балджиев, Пламен Пантелеев/Красимир Механджийски, Ясен Обретенов/Калоян Шантанов, Иво Иванов/Николай Тенчев и Николай Георгиев/Свилен Савов. Повече информация за ралито можете да научите от тук -> rallytvarditsa.com.

Заявки

RTV2021_Entry-List

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]