30 екипажа пристигат в Твърдица през този уикенд

Вчера на официалната страница на националния рали шампионат (линк) бе публикуван списъка със заявените екипажи за участие на предстоящото рали „Твърдица“.

Твърдишкото рали, което е първи кръг от шампионата, ще приюти тридесет екипажа от пет страни, като с номер едно ще стартират шампионите от „Марина Моторспорт“ Тихомир Стратиев и Добрин Борисов с Пежо 208 R2. Варненско-шуменския екипаж ще се опита да постигне миналогодишният си успех в Твърдица.

Под номер две ще стартира още един екишаж с автомобил с един двигателен мост и това е този на Григор Григоров/Даниел Миленков, които през този сезон взимат участие и в TER шампионата. През миналата година битката при автомобилите с един двигателен мост бе доста интересна, като и през тази очакванията на феновете са същите.

Рали „Твърдица“ бележи и първото участие на родна земя в рали дисциплината за завърналият се зад волана Йорда Атанасов и неговия навигатор Янаки Янакиев. Екипажа на „АРТ Рейсинг“ до момента прави един доста сериозен сезон водейки в ЕРТ 2 шампионата. Атанасов отново ще разчита на своето Ево 9, като определено ще се намира в битката за победата.

Преки конкуренти на варненския екипаж и най-големите фаворити за победата са разбира се Мирослав Ангелов и Недялко Сивов с тяхната Шкода Фабия R5. Дуото на „Мегапорт“ ще направи първото си участие в рали дисциплината, след няколко месеца подготовка и победа в рали спринт „Дряново“, които малко или много тези километри са помогнали на екипажа да опознае автомобила.

С първо участие за сезона започват и шампионите от 2015 Георги Василев и Стефан Добрев. Сливенския екипаж, който и през тази година ще се състезава с ограничена програма, отново ще разчитат на добре познатото си Ево 9.

В Твърдица ще видим завръщането и на Калин Бенчев и Александър Спиров със Субару Импреза. През последният си активен сезон, дуото на „Дунев Рейсинг“ имаше сериозни проблеми със своя автомобил, като се надяваме през тази да са успели да ги изчистят.

Освен силните екипажи с автомобили Пежо 208 R2, се очаква да има интересна битка и при другите класове, като едни от основните фаворити са Дилян Станков/Стефан Рашев (Рено Клио RS). Сред техните основни съперници в RC3 ще бъдат Антон Титов/ Динко Георгиев със Ситроен DS3 R3 и Емил Денев/Богомил Ненов (Рено Клио RS). Вече традиционно екипажа на Огнян Герджиков и Николай Китанов ще вземат участие в твърдишкото рали, като ще се опитат да се опълчат на топ шуменския екипаж на Христо Атанасов/Марин Иванов (Ситроен С2 VTS).

В рали „Твърдица“ ще дебютира с нов автомобил екипажа на Диана Стоянова/Иванела Иванова, които ще имат за цел да опознаят новата си придобивка.

Денис Станчовски/Младен Карчев ще се опита да се докажат пред силните си конкуренти от HRT. През тази година шампионата в „Хюндай Рейсинг Трофи“ взимат участие пилоти от още три различни страни в лицето на Александър Ломадзе (Грузия), Себастиан Тетер (Полша), Клаудио Бакела (Италия) и Адам Вестлунд (Швеция).

Пълния списък със заявени екипажи, както и информация отново ралито можете да видите от тук.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]