2C Competition са първият частен тим с i20 Coupe WRC в гаража

Тиери Ньовил Рали Испания Каталуня 2019

2C Competition е един от най-престижните френски тимове, като те са и отборът помогнал на финансирания от френската автомобилна федерация Любе да спечели титлата в WRC2 през миналата година. Именно престижният им статус им донася възможността да бъдат първият частен отбор разполагащ с i20 Coupe WRC от настоящата хомологация на ФИА.

Спогодбата между 2C Competition и Hyundai Motorsport бе частният тим да използва предоставеното им шаси за 9 кръга от WRC, като първото им състезание трябваше да бъде рали „Португалия“ с Любе зад волана.

До последно само и единствено M-Sport са екипа, който е продал шаси от настоящата трета генерация на WRC автомобилите на имена като Лорензо Бертели, Мадс Остберг и на отбори като OT Racing и JanPro Racing.

В плановете на Hyundai Motorsport бе предаването на още едно шаси в частни ръце а именно в ръцете на екипа на Хейдън Падън, който отново планираше и през тази година да се звърне с частнична програма в WRC преди COVID-19 ситуацията да предобие световен мащаб.

За съжаление поради ковид ситуацията Хейдън Падън за сега няма да участва през този сезон в WRC, но пък показа дизайнът с които е възнамерявал да се състезава.

Публикувахте от BG Rally HD в Сряда, 10 юни 2020 г.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3314 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]