29 заявени екипажа за WRC рали Нова Зеландия

29 се заявените екипажа за завърналото се в календара на световния рали шампионат рали „Нова Зеландия“. След 10 годишно отсъствие едно от най-красивите състезания на шампионата прави своето завръщане.

Най-голямата новина до момента свързана с надпреварата обаче е участието на Себастиен Ожие, който заедно с Бенджамин Вейлас ще седнат за пореден път през тази година зад волана на Yaris Rally1. Общия брой на екипажите заявени с Rally1 автомобили е единадесет, като заедно към редовните участници ще се присъединят Лоренцо Бертели и Симоне Скатолин с Ford Puma Rally1.

12 на брой са и екипажите заявени с Rally2 автомобили, като списъка се оглавява от Хейдън Падън и Джон Кенард, които ще се състезават с Hyundai i20 N Rally2. Освен тях своята заявка за участие са подали Каетан Каетанович/Мачиек Счепаниак (Skoda Fabia Rally2 evo), Армин Крамък/Ела Крамър (Citroen C2 Rally2), Мигел Диас-Боитис/Джорди Ереу (Skoda Fabia Rally2 evo) и цяла армада от новозеландци.

За последна рали „Нова Зеландия“ бе част от WRC през 2012 година. Победител тогава бе Себастиен Льоб (Citroen DS3 WRC) с аванс от 29,6 секунди пред Мико Хирвонен (Citroen DS3 WRC), докато на трето място завършва Петер Солберг (Ford Fiesta RS WRC) на над минута и половина зад френската легенда.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3251 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]