29 екипажа ще стартират в рали Сафари

Общо 29 екипажа ще вземат участие в тазгодишното издание на рали „Сафари“ (28-31 март).

От тези 29, 9 са екипажите с автомобили от Rally1 хомологацията на ФИА. Списъкът от пилоти се оглавява от Тиери Ньовил, който продължава да води в битката за титлата с три точки пред Елфин Еванс. Адриен Формо, От Танак, Есапека Лапи и Такамото Катцута са подали своите заявки за участие. Към тях ще се присъединят Кале Рованпера, Грегоар Мунстер и Йордан Сердеридис.

В WRC2 ще вземат участие 13 екипажа. Оливър Солберг, Николас Циамен, Каетан Каетанович и Грегоар Мунстер са сред топ пилотите, които възнамеряват да вземат участие. От списъка липсват имената на Николай Грязин и Йоан Росел, които ще пропуснат африканското рали.

Тазгодишното 72-ро рали „Сафари“ ще бъде с дължина от 355 състезателни километра, които са разделени на 19 специални етапа.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3251 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]