28 заявени за първото издание на планинско Враца

Снимка: Ивайло Старчев Текст: Пресцентър Планинско Враца

28 са заявените участници в четвъртият кръг от националния шампионат по планинско изкачване “Планинско Враца” (14-15 октомври). Надпреварата ще се проведе на живописния път водещ до пещера „Леденика“ на девет километра от центъра на град Враца.

В своето първо издание врачанското състезание ще приюти едни от най-бързите състезатели от дисциплината планинско изкачване. Сред списъка на заявените участници се намира и победителят от последния кръг “Планинско Тодор Славов” и лидер в шампионата – Пламен Камбуров (Skoda Fabia). Неговият директен конкурент за победата в генералното класиране и в клас НС1 ще бъде отново Румен Киров (Subaru Impreza), който спечели първия кръг в Шумен и за малко да извоюва победата в “Планинско Тодор Славов”. 

Антон Титов (Skoda Fabia R5), Стефан Георгиев (Ford Escort), Виктор Проданов (BMW M3) и Станислав Първанов (Honda Civic) са сред заявените участници.

Състезателният уикенд започва в събота с церемония по откриването в 12:00 ч. и три тренировъчни манша, които стартират в 13:30 ч. Самата надпревара, ще се проведе в неделя отново с три манша, които стартират в 11:00 ч. Церемонията по награждаването ще се състои веднага след публикуването на резултатите в сервизен парк.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3295 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]