27- заявени за юбилейното рали Стари Столици

Снимка: ART Racing

27 са заявените екипажи за предстоящия втори и предпоследен кръг националния ни рали шампионат рали „Стари Столици“. Имайки в предвид днешната ситуация породена от COVID-19, както и сътресенията в спорта 50-тото юбилейно издание на рали „Стари Столици“ се очаква да бъде сравнително интересно.

Списъка се оглавява от победителите от рали „Твърдица-Елена“ и настоящи рали шампиони Мирослав Ангелов и Георги Гаджев с тяхната Skoda Fabia R5 Rally2. В RC2 общия брой заявени автомобили е четири, като три от тях са Mitsubishi Lancer Evo IX. Йордан Атанасов отново ще си партнира с Ангел Башкехайов, като техни преки конкуренти с идентични автомобили се очаква да са шуменското атрактивно дуо Мартин Сурилов/Здравко Здравков и Георги Василев/Стефан Добрев. С Evo IX е заявен и екипажа на Георги Янков/Цветан Балджиев, но те ще участват в клас E1, където са се заявили общо седем екипажа.

В E1 своята заявка за участие са подали впечатляващото дуо на Тодор Атанасов/ Владимир Владимиров (ВАЗ 2108), Иво Дечков/Йордан Дечков (Seat Ibiza), Христо Парашкевов/Манол Парашкеово (Subaru Impreza) и др.

Най-голям е броя на заявените в клас RC4 (8 двойки), където се очаква да вземат участие цели пет екипажи с Peugeot 208 R2. Тук впечатление прави завръщането на Тихомир Стратиев, който ще си партнира с Калоян Атанасов сядайки отново зад волана на 208 R2. Обичайните заподозрени в RC4 отново са Дилян Станков/Йордан Йорданов, Денис Станчовски/Явор Брънков, Никола Мишев/Янаки Янакиев, Христо Атанасов/Марин Иванов (Citroen C2) и др.

В RC3 своята заявка за участие са подали Емил Денев/Богомил Ненов (Renault Clio), Иван Ангелов/Свилен Савов (Peugeot 206 RC) и др.  Списъка в клас RC5 се оглавява от победителите от рали „Твърдица-Елена“ Петър Йорданов/ Любка Йорданова (Hyundai i20), Виторио Попов/Христо Попов (Citroen Saxo), Росен Бозов/ Радостин Генчев (Hyundai i20) и Огнян Христов/Йордан Георгиев (Hyundai i20).

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3001 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]