26 заявки за рали Турция и без публика

Днес станаха ясни заявките за предстоящото през този месец рали „Турция“. Техният брой е само 26 екипажа, като от тях 10 са с автомобили WRC.

От Тойота ще разчитата на своята тройка предвождана от Себастиен Ожие, докато от Hyundai ще разчитат на цели четири екипажа. Себастиен Льоб и Пиер-Люис Льобе ще са двете нови попълнения за това състезание от страна на корейският тим.

M-Sport ще пристигнат в Мармарис с Теемо Сунинен и Есапека Лапи, като освен в WRC те ще вземат участие и в WRC2 с Адриен Формоукс.

През миналата седмица организаторите на надпреварата обявиха официално, че тя ще се проведе без наличието на публика поради COVID-19 ситуацията в Турция. Съседната ни надпревара от WRC постоянно генерираше различни новини през годината,  като най-сериозна бе липсата на финансиране от страна на държавата. За щастие организаторите успяха да подсигурят финансирането, но това пряко удари конфигурацията на маршрута. Така тазгодишното издание на рали „Турция“ ще бъде с дължина от 223 състезателни километра разделени на 12 специални етапа.

Only 26 entries Rally Turkey #WRC https://www.ewrc-results.com/entries/60436-rally-turkey-marmaris-2020/

Публикувахте от ewrc-results.com в Вторник, 1 септември 2020 г.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3163 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]