26 екипажа на старта на рали спринт Ихтиман

Снимка: Личен Архив Петър Йорданов

26 екипажа успешно преминаха през техническият преглед в първото издание на рали спринт „Ихтиман“, пореден и евентуален предпоследен кръг от рали спринт дисциплината за сезон 2019 у нас.

Веднага прави впечатление тоталната липса на автомобили със задвижване на четирите колела, което обаче ще допринесе за една доста по-тежка битка за победата в генералното класиране от обикновено.

Сериозен прецедент е и наличието на цели шест екипажа зад волана на Peugeot 208 R2, като сред тях дебют на родна земя след изключително дълга пауза прави Екатерина Стратиева с добре познатият ни навигатор Димитър Спасов, докато Георги Аврамов ще партнира на Кирил Тодоров. Даниел Попов и Ангел Башкехайов също ще имаме възможността да ги видим на родна земя отново с Peugeot 208 R2.

Дебют на пилотската седалка зад волана на Hyundai 20 ще направи не кой да е а Петър Йорданов, с който Крум Дончев постигна изключително много успехи. Йорданов ще разчита на Любка Йорданова за да го навигира из бързите завои на легендарното трасе. Пълния списък със заявените екипажи ще може да видите от тук.

Организаторите от АФБ са се възползвали от една от най-възловите отсечки от миналото на рали „България“ а именно СЕ Мухово. Екипажите ще преминат два пъти по 15.36 километровият етап стартирайки от 10:00 ч. Второто минаване е предвидено да бъде от 12:15 ч. и за финал ще бъде 2.22 километровият етап СЕ Ихтиман.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3322 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]