25 заявени екипажа за рали Стари Столици 2023

25 са заявените екипажи за тазгодишното 52-ро издание на рали „Стари Столици“ (5-6 август), втори кръг от националния рали шампионат на България.

На чело в списъка е дуото Мирослав Ангелов/Георги Гаджев (Skoda Fabia Rally2 evo), които отпаднаха от рали „Твърдица“ след излитане от трасето и определено ще се борят за реванш. Отново срещу тях ще се изправят победителите от твърдишкото рали и лидери в шампионата Пламен Стайков/Рафи Кадир (Skoda Fabia R5). Заявка са подали изключително бързите и този път в ролята на домакини Мартин Сурилов/Здравко Здравков (Citroen C3 R5).

В клас RC3/N също са заявени три екипажа. Левент Ризов/Добрин Абрашев (Honda Civic Type R), Петър Бакалов/Симеон Кандаров), както и победителите в RC3/N в рали „Твърдица“ 2023 Динко Иванов/Чавдар Събев (Citroen C2 R2) са сред имената подали своята заявка в този клас.

Николай Кортелов/Васил Георгиев (Citroen C2) оглавяват списъка на заявените екипажи в клас RC4, като техни конкуренти ще бъдат изключително бързите Денис Станчовски/Недялко Сивов (Peugeot 208 R2), Христо Атанасов/Марин Иванов (Citroen C2 VTS), Никола Мишев/Петър Сивов (Peugeot 208 Rally4) и Кирил Тодоров/Георги Аврамов (Opel Corsa Rally4).

RC5 ще разполага с четири екипажа. Петър Йорданов/Любка Йорданова (Renault Clio Rally5), Александър Томов/Явор Брънков (Renault Clio Rally5) са сред имената подали своите заявки в този клас.

Видимо клас Е1 ще бъде един от най-интересните са проследяване през уикенда класове. Първи в списъка са Румен Димитров/Евгения Колева (VAZ 2015) следвани от Иво Дечков/Йордан Дечков (Seat Ibiza), Николай Георгиев/Георги Цонев (BMW M3), Ясен Обретенов/Калоян Шантанов (BMW 1), Бойко Стойчев/ Антон Лазаров (VAZ 2107), Добрин Борисов/Пламен Иванов (Renault Clio Maxi) и др. ще се борят за победата в Е1.

Пълен списък със заявени екипажи

Състезателния уикенд започва на пети август със специалните етапи „Велики Преслав“ и „Върбица“, които ще се карат по два пъти. Заедно с с тях в края на деня, екипажите ще преминат през 2,3-километровата отсечка „Арена Шумен“, която ще се проведе на метри от сервизния парк.

Неделният маршрут е добре познат с етапите, локализирани в „Шуменското плато“. Класиките „Пивовара“, „Лозево“ и „Валери Великов“ отново намират място в графика на рали „Стари Столици“. Специалните етапи „Пивовара“ и „Лозево“ ще се карат по два пъти, като „Валери Великов“ ще бъде с едно минаване, като той ще играе ролята на последния пауър етап от уикенда.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3298 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]