25 екипажа са подали своите заявки за Твърдица през този уикенд

Двадесет и пет екипажа подадоха своите заявки за тазгодишното 18-то издание на рали „Твърдица“. Състезанието, което ще се проведе в края на седмицата открива сезона на националния рали шампионат.

Сред подалите заявки за участие личат имената на миналогодишните рали шампиони Мирослав Ангелов / Георги Гаджев (Skoda Fabia Rally2 evo). Те ще преследват своята пета рекордна победа в твърдишното рали, като през тази година тази задача ще бъде изключително трудна за тя. Техни преки конкуренти и много сериозни претенденти за победата ще са Пламен Стайков/Рафи Кадир (Skoda Fabia R5) и Мартин Сурилов/Здравко Здравков (Citroen C3 R5), които през този сезон показват сериозна скорост и жажда за победи.

Интересна ще е и борбата при автомобилите с един двигателен мост, където впечатление правят имената на трикратната европейска шампионка при дамите Екатерина Стратиева, която отново ще разчита на Георги Аврамов и новия им автомобил Opel Corsa Rally4. Сериозна конкуренция я очаква в лицето на Никола Мишев/Петър Сивов (Peugeot 208 Rally4). Денис Станчовски/Недялко Сивов (Peugeot 208 R2) също ще допринесат за това борбата в клас RC4 да е интересна за зрителите.

През тази година рали „Твърдица“ е с дължина от 81 състезателни километра разделени на 9 специални етапа. Дебют в маршрута на състезанието правят и два нови специални етапа „Баня“ (5,01 км) и „Бинкос“ (6,42 км). Публиката и гостите на рали „Твърдица“ 2023 ще могат за втора поредна година да се насладят на атрактивното каране на пилотите и в супер специалния етап „Тодор Славов“, който вече традиционно се провежда по тъмно. Повече информация за надпреварата можете да намерите на rallytvarditsa.com.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3277 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]