21 заявени екипажа за рали спринт Дряново 2023

21 са заявените екипажи за предстоящия през този уикенд първи кръг от националния рали спринт шампионат в Дряново. Пет от тях са в клас RC2, два в RC4, шест в RC3N, три в RC5, два в НС2 и три в НС3.

Топ категорията RC2 е тотално доминирана от екипажи с R5 автомобили. Сред тях са Мирослав Ангелов/Георги Гаджев (Skoda Fabia R5 Evo), Антон Титов/Динко Георгиев (Skoda Fabia R5), Пламен Стайков/Рафи Кадир (Skoda Fabia R5) и Мартин Сурилов/Здравко Здравков (Citroen C3 R5). Участие се очаква да вземат и Костадин Щерев/Николай Арабаджиев със Subaru Impreza.

В RC4 отново сили ще премерят Екатерина Стратиева/Георги Аврамов и Никола Мишев/Петър Сивов, като и двата екипажа ще са зад волана на вече добре познатите ни Opel Corsa Rally4 и Peugeot 208 Rally4.

Списъка в най-многобройния клас RC3N е оглавен от Динко Иванов/Живко Желев (Citroen C2 R2), които ще се изправят срещу Емил Денев/Тодор Йорданов (Renault Clio), Огнян Герджиков/Николай Китанов (Renault Clio RS), Иван Иванов Румен Иванов (Honda Civic Type-R), Петър Бакалов/Белослав Денчев (Renault Clio) и Алекндър Димитров/Велизар Ганев (Ford Fiesta ST).

RC5 ще бъде класа в който ще видим за пръв път у нас Renault Clio Rally5, автомобил който през последните години придоби изключително много популярност сред европейските пилоти. Петър Йорданов/Любка Йорданова са се разделили с добре познатия Hyundai i20 и през този сезон са заложили на Clio Rally5. Със същия автомобил и за същия отбор (АСК Престиж) ще вземат участие и Александър Томов/Явор Брънков. Третия екипаж в RC5 е този на Емил Петров/Пламен Танев (Peugeot 106).

Екипажите на АСК „Флат-Аут“ за пореден път окупират клас НС2. Те ще бъдат представяни от два екипажа Ясен Обретенов/Калоян Шантанов (BMW Series 1) и Николай Георгиев/Георги Цонев (BMW M3).

В клас НС3 своите заявки за участие са подали Данаил Русев/Иван Данков (Suzuki Swift Sport), Иво Дечков/Йордан Дечков (Seat Ibiza) и Даниел Беал/Виолета Дескова (Renault Clio Maxi).

Тазгодишното шесто издание на рали спринт „Дряново“ запазва своя маршрут и график. Церемонията по откриването ще се проведе в събота от 18:30 ч. в град Дряново пред сградата на общината. Старта на етапите ще бъде в неделя, като първия от тях СЕ1 „Дряново“ (14,71 км) ще стартира от 10:00 ч. След 30 минутен сервиз и зона за регрупиране следва СЕ2 „Царева Ливада 1“ (14,44 км) чиито старт е от 12:00 ч. Последния специален етап „Царева Ливада 2“ е от 13:30 ч.

Резултати на живо към момента няма яснота от къде може да се следят, но при първа възможност ще информираме нашите фенове и читатели в нашата страница във Фейсбук.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3300 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]