2-ри шанс за Миик. Благодарение на Ал Касими.

Ал Касими, разкри че е възможно да видим британският пилот да стартира в още стартове от Световният рали шампионат.
Крис Миик, който не се бе качвал зад волана на WRC автомобил от 18 месеца на сам. Изключително много впечатли шефовете на Ситроен Абу Даби, със своето представяне на Несте Оил рали Финландия.
За съжаление доброто представяне на пилота, завърши с преобръщане в петата скоростна отсечка. Това обаче не попречи на Ал Касими, да поговори с Миик за възможността да му отстъпи своята кола за още няколко ралита.
Ал Касими сподели в Туйтър (@khalidbinfaisal):” Възможностите, идват и си отиват и Крис си ги заслужи- така той ще се развие. @krismeeke (туйтър на Крис Миик), за теб и твоите фенове, обмислям още възможности за да се докажеш.”
(Една от възможностите за който говори арабският пилот-спонсор, е Рали Австралия на което не смята да участва.)
„ Той си свърши работата както трябва и това не ме изненада,” каза Ал Касими пред GulfNews. „ Движеше се заедно с Мико и бе доста по-бърз от Дани, което ни накара да се замислим.  Наш приоритет е да изкараме най-доброто от нашите пилоти, в останалата част от шампионата за да се качат на стълбичката. Също така вече обмисляме ситуацията за сезон 2014 и Крис ще получи още шансове да покаже своят талант.”

„Той е един доста добър пилот. Разгледахме възможността и за други пилоти, но крайното ни решение за Финландия бе Крис, който не ни разочарова. Бе лош късмет, да не успее да завърши състезанието, поради което му съчувствам, понеже и аз обърнах същата кола на Рали Акрополис.”

Кой, в същност е Ал Касими?

 

Име : Шейх Сакюр ибн Мухамад Ал Касими (бивш принц и законен владетел на емирството Ras al-Khaimah, което е част от ОАЕ заедно с Абу-Даби, Дубай и др.)
Дата на Раждане: 18 Фев 72-ра.
Състезателен номер: 10
Автомобил: Ситрoен DS3 WRC
Отбор:  Abu Dhabi Citroen Total World Rally Team

Навигатор: Скот Мартин
Спечелени шампионати : Шампион в рали шампионата на ФИА в Близкия изток през 2004;Шампион в рали шампионата на ФИА в Близкия изток през 2002 в клас Production.
 
Дебют в кръг от Световният рали шампионат: Акрополис 2004 (Субару Импреза група N)
Резюме: 
Шейх Сакюр ибн Мухамад Ал Касими, планира своето участие в осем ралита, през таз годишният шампионат. Ал Касими, също така е посланик на Абу Даби и отговаря за развитието на младите пилоти в Абу Даби рейсинг.
Един от опитните пилоти в WRC.  Първите му стъпки на световната сцена биват зад волана на Субару Импреза N4, преди да стане официален пилот на Форд. Във отбора BP Ford World Rally Team, той кара третият Форд Фокус WRC заедно с Мико Хирвонен и Яри-Мати Латвала. Първото му рали зад волана на WRC автомобил е Финландия, в което завършва на 16-та позиция.
Продължава да кара за същият отбор до 2011г. Година през която той постига своят най-добър резултат до момента, пето място на рали Австралия. През 2012-та, не взима участие в нито един от кръговете на шампионата. През 2013, се завръща зад волана на Ситроен и участва с  DS3 RRC  в шампионата на Близкия изток.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3314 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]