150 състезателни километра за нашенци в Сърбия

Снимка: Личен архив Дан Гиртофан

Остава само един ден до старта на последния кръг от националния рали шампионат на България рали „Сърбия“. Съседното ни рали през тази година отново привлече голям брой румънски и турски екипажи, което го прави едно от най-международните ралита в ЕРТ зона Балкани през този сезон.

С 46-те си заявени екипажа сръбското рали се очаква да бъде един истински фестивал на скоростта. Не е ясно обаче поради новите изисквания за задължителен PCR тест, колко от българските екипажи ще вземат участие заради допълнителното утежняване на техните бюджети.

Повече от ясен обаче е маршрута на базираната за поредна година във Върнячка баня надпревара. Състезанието е разделено в два дни, събота и неделя. Съботния ден започва с 11,10 километровият Stanisini от 10:44 ч. българско време, продължавайки с най-дългата отсечка от ралито Silver (26,60 км) и 8,6 километровият етап Zupa. Следобед екипажите преминавата и през трита етапа повторно, като така общата състезателна дистанция за деня е от 92,6 километра.

57,5 километра е неделната състезателна дистанция, която също е разделена на три специални етапа преминавани по два пъти. Времена на живо можете да следите от тук.

Часови график в българско време

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3252 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]