15 годишен сяда зад волана на Yaris WRC 2017

kalle-WEBB-4-1-1

Преди няколко дни 15 годишната бъдеща световна рали звезда Кале Рованпера, получи възможността да завърти няколко тестови километра във Финландия зад волана на прототипа на Toyota Yaris WRC за сезон 2017. Томи Макинен не крие своят интерес към младежът, който е син на Хари Рованпера, бивш съперник на Макинен от WRC.

Рованпера младши, през тази година взима участие в латвийския национален рали шампионат, като за в момента има две победи и три втори места зад волана на Skoda Fabia R5 (а е само на 15 години), партнирайки си с бившия навигатор на баща му Ристо Петилайнен.

13895335_1096015520479959_4131252442846548218_n


„На пръв поглед всичко е минало добре. Той е младо момче, но кара много добре колата. Вече кара много бързо“
, заявява Mакинен пред финландската медия MTV. За в момента Кале не е обвързан с нито един производител, въпреки че от известно време е наблюдаван от множество заинтересовани страни.

За финландската медия MTV, Макинен опроверга привличането на Есапека Лапи към Toyota. „Не знам от къде дойде това. Есапека е пилот на Skoda.“, заявява Макинен, който бе наредил името на Лапи сред тези на Еванс, Танак, Тидеман и Сунинен за евентуални пилоти пред Autosport.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]