146 екипажа заявени за рали Барум, сред които ще са Екатерина Стартиева и Георги Аврамов

146 са заявените екипажи в тазгодишното юбилейно издание на „Барум рали Злин“ (27-29 август). Чешката асфалтова надпревара за пореден път ще приюти едни от най-добрите екипажи от цяла Европа.

През миналата година състезанието не се проведе поради проблемите с COVID-19, но през тази за сега всичко сочи към това да има зелена светлина от страна на чешките власти за старта на надпреварата.

От 146-те екипажа 61 са заявени за ERC, като почти 50 процента от тях ще вземат участие с Rally2 автомобили. Алексей Люкянук (който наскоро се ожени), Андреас Микелсен, Ефрен Ярена, Ян Копецки, Яри Хутунен, Йоан Бонато са сред имената на пилотите които възнамеряват да участват. Прави впечатление, че липсва името на Николай Грязин, който няма яснота дали ще продължи с кампацията си в ERC.

Своето 12-то поредно участие в „Барум Рали Злин“ ще направи и Екатерина Стратиева, която е и сред любимците на местната публика. За пореден път на дясната седалка до нея ще бъде Георги Аврамов, като двамата ще участват зад волана на Peugeot 208 R2.

Както и в предния сезон 2020, и сега Стратиева /Аврамов ще се състезават за един от най-големите отбори в Европейския Рали Шампионат – Saintéloc Junior Team от Франция, който се грижи и за обслужването на автомобила!

„Знаете, че за мен това е много повече от рали! Това е една сбъдната мечта! Участието ми на рали Барум за 12-ти пореден път е история! Няма да спирам да казвам, че на това състезание са най-верните фенове, едни от най-добрите отсечки, в които съм се състезавала….просто това е най-доброто рали за мен!

„Влизаме в шампионата малко късно, но плановете ни са да направим всички асфалтови старта до края на годината. Очакват се температури между 12-25 градуса, но има възможност и да вали в някои от дните.

„Няма как да не благодаря на компаниите, които ми помагат и заради, които се случват нещата, а именно ПЕТРОЛ , които са зад мен от 2014 година! Разбира се и на ПОД БЪДЕЩЕ , BOSCH, Verso Travel, Astra Optic, и които помагат през цялата година на отбора ми!“

Пълния списък със заявените екипажи можете да намерите от тук.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3252 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]