137 Екипажа и един български атакуват Барум следващата седмица

138 са заявеният брой екипажи от 26 страни за тазгодишното издание на легендарното „Барум Рали Злин“, което е кръг от ERC шампионата промотиран от „Евроспорт Евентс“ и за когото рали „България“ ще кандидатства през тази година. (Виж пълен списък)

48-мото издание на надпреварата ще приюти 29 екипажа с автомобили от R5 хомологацията на ФИА. От тях 29 са се заявили зад волана на R5 автомобили, като сред тях са Ян Копецки, Дани Сордо, Алексей Люкянук, Вацлав Пех, Бруна Магалаеш и др.

Определено звездата през тази година ще бъде Дани Сордо, който е сред топ имената в отбора на Хюндай WRC и ще седне зад волана на i20 R5. Негови най-преки съперници ще бъдат непомедимия на рали „Барум“ Ян Копецки зад волана на Шкода Фабия R5 и лидера в ERC шампионата Алексей Люкянук с Фиеста R5.

Разбира се има и още фаворити за победата, като Бруно Магалаеш, който е готов на всичко за да си възвърне лидерската позиция в шампионата. Впечатляващият руснак с латвийски лиценз Николай Грязин, младата надежда Крис Инграм и др.

Сред заявените екипажи е и този на Екатерина Стратиева/Георги Аврамов, като Катето ще вземе своето юбилейно десето участие в легендарната надпревара. Още по-интересен е факта, че дуото ще седне зад волана на подготвения в Твърдица Хюндай i20 на MSA.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]