112 и 3 български екипажа са заявени за рали Барум

Общо 115 са заявените екипажи за предстоящият седми кръг от Европейския рали шампионат (ERC) рали „Барум“(27-28 август). Списъка бе публикуван официално в понеделник и в него се срещат и имената на три родни екипажа.

Даниел Попов и Ангел Башкехайов ще участват заедно със своето Peugeot 208 Rally4 продължавайки своята международна програма. Двамата вече имат старт в Чехия през този сезон, но той не завърши успешно за екипажа. Рали „Барум“ все пак няма да е напълно непозната за тях надпревара, след като през 2016-та година Башкехайов бе навигатор на Екатерина Стратиева.

През сезон 2022 Башкехайов си партнира и с Никола Мишев, който също ще присъства на старта на рали „Барум“ през тази година. Навигатор на Мишев ще бъде опитния Петър Сивов, като двамата също ще участват с Peugeot 208 Rally4.

Третият екипаж е този на Екатерина Стратиева и Георги Аврамов. Трикратната европейска рали шампионка при дамите ще вземе своето 13-то участие в рали „Барум“. Заедно със своя навигатор Георги Аврамов Стратиева ще бъде отново зад волана на своя Opel Corsa Rally4.

Общия брой на заявените от клас RC2 автомобили е 27, като 17 от тях ще се борят за класирането в ERC. Списъка от пилоти се оглавява от лидера в шампионата Ефрен Ярена. Испанеца има нужда от едва 12 точки за да бъде коронован, като европейски рали шампион и това е възможно да се случи именно в рали „Барум“.

Най-големите съперници на Ярена обаче определено ще са Ян Копецки, Ерик Цаис, Симоне Темпестини, Симон Вагнер и Филип Мареш, които имат опит и нужната скорост да предизвикат испанеца.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3122 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]