108 екипажа заявени за WRC рали Ипр

AUTO - ERC YPRES RALLY 2016
Снимка: FIAERC

Оставайки по-малко от две седмици до дебюта на рали „Ипр“ в световния рали шампионат стана ясен и списъка със заявени екипажи. 108 екипажа от цял свят ще вземат участие в асфалтовото рали, като сред тях разбира се са и тези на отборите от WRC.

Себастиен Ожие, Елфин Еванс, Кале Рованпера и Такамото Катцута ще защитават цветовете на Тойота докато Хюндай ще разчитат на стартиращия в домашната си надпревара Тиери Ньовил, От Танак и Крейг Брийн. За втория отбор на корейския тим ще кара Пиер-Люис Лубе, докато от M-Sport ще разчитат на Гас Грийсмит и Адриен Формо.

В WRC2 са се заявили пет екипажа тези на Теемо Сунинен/Мико Маркула, Том Кристерсон/Давид Арусандер и Николай Грязин/Константин Александров. Оливър Солберг и Яри Хутунен ще имат привилегията да вземат участие зад волана на най-новото оръжие на Hyundai именно новия i20 N Rally2.

При WRC3 своята заявка за участие са подали 19 екипажа, като почти всичките са белгийски. Йоан Росел, Пепе Лопес и Грегор Мунстер са сред пилотите които ще вземат участие.

Редом да всички други категории ще бъде и RGT в която са се заявили цели седем екипажа, като всички от тях ще стартират зад волана на Alpine A110 Rally RGT.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3229 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]